Magnificat av Kim André Arnesen

Klikk for stort bilde 

Norsk samtidsmusikk av ypperste kvalitet

Korene Kalliope og ensemble Ylajali fremfører sammen med MiNensemblet verket Magnificat av Kim Andrè Arnesen den 24 september kl 19:00 i Bodø domkirke. Solist er Karoline Åseng. Andre verk på programmet er Tundra av Ola Gjeilo samt Schumanns klaverkvintett i Ess-dur, op 44.

Både ensemble Ylajali og damekoret Kalliope jobber målrettet for å formidle musikk på et høyt nivå og gleden er stor over å kunne fremføre disse verkene som har fått oppmerksomhet internasjonalt. Arnesens Magnificat ble i 2016 nominert til GRAMMY-pris og Ola Gjeilos verk Tundra var på hans album som i 2012 ble kåret til «Best Classical Vocal Album» på ITunes.

Kim André Arnesen (1980) studerte ved konservatoriet i Trondheim og er en av de mest spilte norske klassiske komponister av i dag. Hans musikk har blitt fremført av kor over hele verden, både profesjonelle kor og amatørkor. Magnificat er jomfru Marias lovsang etter at hun fikk budskapet om at hun skal bære Jesusbarnet. Arnesen uttrykker i musikken de følelser han tror en ung, fattig kvinne kan ha kjent ved å få budskapet. Verket formidler følelser som takknemlighet, ydmykhet og medfølelse. Dirigent for ensemblet, Birgitte Jerg Schmidt, mener verkets budskap kan passe i denne tid hvor noen kanskje trenger trøst og styrke.

Ola Gjeilo (1978) studerte komposisjon ved Juillard School i New York, hvor han fremdeles bor og er virksom som komponist og pianist. Tundra, med tekst av Charles A. Silvestri, er en hyllest til hans kjære barndoms trakter Hardangervidda.

Schumanns klaverkvintett i Ess-dur op 44, som ble skrevet i 1842, blir regnet som en av hans fineste komposisjoner og er et sentralt verk innen kammermusikk fra den romantiske perioden.

 

Konserten er et samarbeidsprosjekt mellom Musikk i Nordland og koret Kalliope.

Dette blir en unik sjanse til å få høre norsk samtidsmusikk på sitt aller beste!

---------------------------------------------------------------------
BILLETTPRISER
Ordinær: kr 250,-
Honnør, AN-bonus, Student: kr 200,-
Barn u. 12 år gratis

Billetter selges ved døren til ovennevnte pris,
eller via forhåndssalg hos Ylajali eller Kalliope
til en pris à kr. 200,-