Fyrvokteren - Turak og Figurteatret i Nordland

Fyrvokteren (Gardien de phare(s) et autres loupiotes) presenteres av Turak (Frankrike) i samarbeid med Figurteatret i Nordland.Målgruppe: Passer for voksne i alle aldre/familier
Jeg forlater fyrtårnet mitt for første gang nå på fredag​​. Jeg tar med meg alle mine 258 kofferter og lukker den gamle røde tredøren bak meg. Alle fyrlyktene er blitt automatisert nå. Min plass er ikke lenger her. Jeg er en truet art.
Jeg erklærer fra i dag av, fra dette øyeblikk, at jeg er vokteren av alle lys.
Jeg lover at jeg vil samle, passe på, kjæle, beskytte, forsvare og gi omsorg til min flokk av bilfrontlykter, sykkel- og motorsykkellykter, fakler, smålamper og andre lys. Mine kofferter skal bli porter, USB-porter, som vil hjelpe meg med å laste ned og pakke ut minnene i alle disse lyktene. Og få ordnet alle fotonminnepartiklene slik at de gamle bildene kan lyse opp på nytt. Hver koffert skal bli en lagringsstasjon for en historie basert på innsamlete fragmenter og biter av et minne.
 
SE TURNELISTEN HER.


Alle fyrlyktene er automatisert og fyrvokteren er blitt arbeidsledig. Fyrvokteren erklærer seg for ”vokteren av alle lys” og drar ut i verden for finne små og store lykter som han kan passe og pusse. Objektteatermagikeren Michel Laubu tryller fram, ved hjelp av dukker, skygger, objekter og lydspråk de underligste fantasilandskap og poetiske opptrinn. Forestillingen, som ble utviklet ved Figurteatret i Nordland, spilles på Stamsund Internasjonale teaterfestival 2012 og har premiere ved Le Bateau Feu - Scène nationale Dunkerque 9. mai 2012. Turak ble opprettet av Michel Laubu i 1985 og har sin base i Lyon i Frankrike. Turak besøkte også SiT i 2009 og 2010 med forestillingene ”Deux Pierres” og ”Novelles et Courtes Pierres”.

Med Michel Laubu, Laurent Vichard og Timothy Marozzi.

KLIKK PÅ BILDENE FOR Å SE DEM I STORT FORMAT: (Foto: Chloe Laubu)

Fant du det du lette etter?