Krakkel Spetakkel - Teater Visuell i samarbeid med Figurteatret i Nordland

Klikk for stort bilde Krakkel Spetakkel Krakkel Spetakkel presenteres av Teater Visuell (Trondheim) i samarbeid med Figurteatret i Nordland. Målgruppe: barn fra ca 6 år/ familier 


Krakkel Spetakkel bor i byen ”Lillested”. Et pussig navn på en by, men det er fordi den er så liten. Til tross for dette, at den er liten altså, skjer det store ting i byen. Husene blir høyere og høyere og noen blir faktisk så høye at de når helt til himmelen. Når husene er så høye, er det lett å føle seg riktig liten.

Noen ganger tar Krakkel Spetakkel heisen helt opp til månen. Det er på mandager at heisen går til månen. Det har den gjort veldig lenge, for i gamle dager het mandag månedag.

Kusine Vitamin er en god jentevenn. Noen ganger smugtitter de gjennom et hull i en rullegardin. Der kan de se inn i konditoriet ”Rullekaken”. Ylva spiser og spiser. Hun blir tykk og ruller av sted isteden for å gå. Det er derfor det heter rullekake. Ylva ruller helt til en by som heter ”Annetsted” som ligger i landet ”Allemannsland”.

Teater Visuell
Teater Visuell og Figurteatret samproduserte forestillingen «Fortellinger til Josette» i år 2000. Teater Visuell har i tillegg tidligere gjestet Stamsund med blant annet forestillingene «Limbo og «Katta og Svinet».

Annika Udo i Teater Visuell er teaterdirektør for Norges minste teater, Stillverk 1. Stillverk 1 var opprinnelig et gammelt kontrolltårn ved jernbanen i Trondheim. Nå er det blitt til en av de mest spesielle teaterscenene i landet. I det lille tårnet er det en liten foaje med lyskroner og magiske marionetter i krokene. En liten vindeltrapp går opp til tårnet, hvor Annika Udo spiller sine forestillinger for et lite publikum. Her er det kun 24 seter og rift om plassene. Skolene som ligger i nærheten av jernbanesporet får invitasjon til en togturné! Lokaltoget stopper ved alle de små stasjonene på vei inn til Trondheim, og tar med seg alle de små barna på en togtur til det minste teatret som fins. Elevene stiger av ved endestasjonen og følger den gamle gangveien mellom jernbanelinjene og kanalen. Her blir de møtt av teaterdirektøren og loset opp i tårnet - og forestillingen kan begynne!

 

Medvirkende:

Dukkespiller: Annika Udo

Forfatter: Lennart Hellsing

Dramaturg/Manus/Regi: Hartmut Lorenz

Dukkermakeri/scenografi: Annika Udo

Musikk: Elisabeth Fossan/Daniel Herskedal

Animasjon: Annika Udo/Marius Semilancalete Stene

Filmredigering: Marius Semilancalete Stene

Lys: Jan Erik Skarby

 

Fant du det du lette etter?