Passing Place - Mobile Homes

Passing Place presenteres av Mobile Homes i samarbeid med Stamsund Internasjonale Teaterfestival og Figurteatret i Nordland. Målgruppe: Voksne. Spilles på norsk og engelsk. Urpremiere 1. juni 2010 på Gimle (Teater NOR), Stamsund. 

Mobile Homes ledet av Zoe Christiansen, har gjennom mange år markert seg som en av Norges ledende scenekunstgrupper. Deres arbeid kjennetegnes av en sterk og stilsikker visualitet i møte med en levende og kompromissløs verden av lyd.

Passing Place tar utgangspunkt i en reise fra den norske vestkyst, over Orknøyene, Island og Grønland. Hensikten er å følge den gamle vikingruten, og fra samtidens perspektiv å undersøke aktuelle spørsmål omkring eierskap og moderne myter om nasjonalitet og identitet.

Handlingen i Passing Place følger både et historisk og et nåtidig spor: Det historiske er representert gjennom bruddstykker fra livet til den berømte polfareren Roald Amundsen. Det samtidige representeres gjennom en kvinnelig akademiker som med hjelp av en gruppe skuespillere iscenesetter Roald Amundsens liv ved en Akademisk konferanse om klimakrisen.

Medvirkende:

Reise, regi og konsept: Zoe Christiansen
Sangere og skuespillere: Marika Enstad og Niels Christian Fossdal
Skuespillere: Tora Nilsen, Karl Flyman, Tuva Owren Hennum og Rasmus Jørgensen
Komponist og Pianist: James Clapperton
Feltopptak fra Nordishavet og Grønland: Jana Winderen
Lydmix og elektroniske instrumenter: Sven Erga
Visuals: Luca Ruzza med David Dalmazzo
Tekst og cut-up: Julia Lee Barclay, Zoe Christiansen med flere
Kostymeassistent og søm: Andrea Ausdahl

Passing Place er produsert av Mobile Homes med støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, NAPA, Dramatikkens Hus, Stamsund Internasjonale Teater Festival og Figurteatret i Nordland.

Presentasjonen under SIT 2010 er i samarbeid med Stamsund Internasjonale Teater og Figurteatret i Nordland.

Fant du det du lette etter?