Aske - Plexus Polaire, Figurteatret i Nordland og Compagnie Philippe Genty

Klikk for stort bilde David Lejard-Ruffet Aske presenteres av Plexus Polaire i samarbeid med Figurteatret i Nordland og Compagnie Philippe Genty (FR). Målgruppe: Voksne (ungdom) 

 

Nominert til Heddaprisen 2015 i klassen for beste audiovisuelle design!


Aske er et poetisk og brutalt stykke visuelt teater om hvordan kreftene i oss uhyggelig raskt kan skifte fra skapende til ødeleggende. En historie full av ild, av villskap, uro og kjærlighet. Forestillingen er inspirert av den Brageprisvinnende romanen "Før jeg brenner ned" av Gaute Heivoll, som handler om en pyroman som i 1978 herjet i bygda Finsland. Aske utforsker den smale knivegg mellom galskap og normalitet som unge mennesker går på.

"Nok et lite mesterverk fra Figurteatret: Ordløst, men veltalende"
Lofotposten


Yngvild Aspeli er en norsk regissør, utøver og dukkemaker som har sin utdanning fra Institut International de la Marionnette i Charleville Mezieres, Frankrike. Plexus Polaire er basert i Frankrike og er sammensatt av utøvere fra Frankrike og Spania.

Aske produseres og ferdigstilles på Figurteatret i Nordland i august til oktober 2014, og er en koproduksjon med Compagnie Philippe Genty MCNN - Creation Centre and Production (FR) // The Mouffetard - Theatre of Puppetry Arts i Paris (FR)

Aske er en forestilling for voksne (anbefales fra 14 år)
Premiere på Figurteatret 3/10-2014

Etter premieren i Stamsund reiste forestillingen på turne i Nordland, Nord Trøndelag før den ble spillt i Strasbourg, Nøtterøy, Berlin, Hamar, Oslo og på turne i Frankrike. Se turnelisten her.


 

Medvirkende:

Regi - Yngvild Aspeli
Skuespiller/dukkespillere: Amador Artiga/Aitor Sanz Juanes, Andreu Martinez Costa & Pierre Tual
Scenografi: Polina Borisova,Gunhild Mathea Olaussen og Charlotte Maurel. 
Lyddesign: Guro Moe Skumsnes i samarbeid med Ane-Marthe Sørlie Holen

Stemme: Giert Werring / Abbi Patrix
Dukker: Carole Allemend, Yngvild Aspeli, Polina Borisova, Sophie Coëffic & Sebastian Puech
Kostymer: Sylvia Denais
Lysdesign: David Farine
Video: David Lejard-Ruffet
Kunstnerisk rådgivning: Paola Rizza 

Dramaturg: Pauline Thimonnier
Outside eye: Philippe Genty og Mary Underwood
Produksjon: Sarah Favier / Centre de création et de production de la MCNN

Støttet av:

Le Mouffetard - Théâtre de la Marionnette à Paris (FR) // Centre de création et de production de la Maison de Culture de Nevers et de la Nièvre (FR) // Théâtre du fil de l’eau (FR) // Théâtre de la Girandole (FR) // La Nef Manufacture d’utopies (FR) // Nord-Trøndelag Teater (NO) // Norsk Kulturråd (NO) // Le Conseil Générale du Département de la Seine-Saint-Denis (FR) // La ARCADI (FR) // Direction des Affaires Culturelles -DRAC Bourgogne (FR) // Fritt Ord (NO) // Fond For Lyd og Bilde (NO) // FFUK (NO) // Le Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes – Charleville-Mezières (FR) // Collectif Grand réservoir // Nordland Fylkeskommune ved Figurteatret i Nordland.  

 

Pressefoto:

Foto kreditering står under hvert foto.
Venstreklikk på et bilde i artikkelen for å se det i større format. Høyreklikk så og velg "lagre bilde som" for å lagre fotoet.

 


Klikk for stort bilde David Lejard-Ruffet

 

 

Klikk for stort bilde David Lejard-Ruffet

  

 

Klikk for stort bilde Kristin Aafløy Opdan

 

Klikk for stort bilde Kristin Aafløy Opdan

 

Klikk for stort bilde Kristin Aafløy Opdan