BLIND – DudaPaiva Company og Figurteatret i Nordland

Klikk for stort bilde Daniel Patijn

Blind presenteres av DudaPaiva Company i samarbeid med Figurteatret i Nordland, Black Hole Theatre [AUS], Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes [FR] og Korzo Theater [NL]

Målgruppe: voksne.

 

Blind er en varm, rørende, humoristisk, grotesk, vakker, kombinert danse- og figurteaterforestilling. Slik beskrev en publikummer BLIND etter å ha sett forestillingen i Tromsø.

“It’s as delightful as it is heartbreaking and too beautiful to define»

The Sidney Morning Herald


Duda er spesielt kjent for sine soloforestillinger, hvor han kombinerer nettopp dans og dukker. Hans forestillinger er virtuose og estetisk vakre, fulle av lun ironi og også provoserende i sin tematikk. 

“A rich rewarding delight”  

Stage Whispers, Australia

Møt den verdenskjente brasilianske dukketeaterkunstneren Duda Paiva i hans nye forestilling "Blind". «Blind» var årets åpningsforestilling på verdens største festival for figurteater – Den internasjonale figurteaterfestivalen i Charleville-Mezieres 2015 – og skapte stor furore.

"Duda Paiva bergtok salen"

- pressen etter premieren i Charleville-Meziers (Frankrike)

«Blind» er en sterkt personlig fortelling om hvordan Duda selv ble artist. Forestillingen baserer seg på en hendelse fra Dudas egen ungdom, da han pådro seg en sykdom som førte til at han for en kortere periode mistet synet. I følge ham selv var det denne uhyggelige og traumatiske hendelsen som førte ham til scenen.

«Blind» er en engasjerende, visuell og poetisk skildring av en mann kastet ut i kaos og mørke og hans vandring mot lyset. Hvis du tror du vet hva dukketeater er, gå å se «Blind» og Duda Paiva. «Blind» er en forestilling som utvider dine forestillinger om hva dukketeater kan være.
 


SE VIDEOKLIPP HER.

 

Turne.
Blind produseres i samarbeid med Figurteatret i Nordland, hadde premiere i Frankrike 19. september og reiser direkte ut på Norgesturne i fra Hammerfest og Tromsø i nord til CODA festivalen i Oslo i sør.

Tirsdag 6/10             Harstad Kulturhus, Lillesalen kl 19:30 (Premiere NO)

Torsdag 8/10            Tromsø, Rådstua kl 19:00

Fredag 9/10              Tromsø, Rådstua kl 19:00

Mandag 12/10         Hammerfest, AKS/ Dansarena Nord kl 19:00

Onsdag 14/10          Svolvær, Lofoten Kulturhus, Lillemolla kl 20:00

Torsdag 15/10         Sortland, Kulturfabrikken, Blåboksen kl 19:00

Søndag 18/10          Stamsund, Teater NOR/Gimle kl 18:00

Tirsdag 20/10           Lillestrøm Kultursenter, Stjernesalen kl 19:30

Torsdag 22/10         Oslo International Dance Festival, Riksteatret kl 18:00

Se hele den internasjonale turnelisten her

 

Mer om Blind og Duda Paiva:

Dikteren Heinrich von Kleist ga på begynnelsen av 1800-tallet dansere og skuespillere det ikonisk råd å gå til dukketeatret for å lære hvordan man skulle bevege seg, hvordan man skulle lage stor bevegelseskunst. Nå er sjansen her! Den brasilianske danseren og dukkekunstneren Duda Paiva presenterer sin nye forestilling BLIND!

Duda har fra sin base i Nederland i over 15 år vært en av Europas ledende figurteaterutøvere, spesielt kjent for sine soloforestillinger, hvor han kombinerer nettopp dans og dukker. Dudas forestillinger er virtuose og estetisk vakre, fulle av lun ironi og også provoserende i sin tematikk. I 2012 laget og turnerte han forestillingen Man Beast i samarbeid med Riksteatret og besøkte de større stedene i Norge til svært god mottagelse.

I BLIND benytter Duda energisk og direkte interaksjon med publikum, dans, musikk, figurteater og projeksjoner til å bygge et portrett av en kunster og hans arbeid. Handlingen er dels selvbiografisk, dels universell. I hovedrollen møter vi Duda eller hvermannsen som utforsker sine drifter, sitt håp, sin frykt og sine feil. En mann og kunstner som leter etter en meningsfull plass i felleskapet.

Les mer om DudaPaiva Company


Medvirkende:
Konsept: Duda Paiva, Nancy Black
Regi: Nancy Black
Utøver: Duda Paiva
Musikk/lyd-design: Wilco Alkema
Lys-design/scenografi: Mark Verhoef
Dramaturgisk rådgivning: Nienke Rooijakkers
Kostymedesign: Machtelt Halewijn
Kostymer: Duda Paiva/Atty Kingma
Scenografi konstruksjon: Daniel Patijn
Produsent Nederland: Marijana Mikolcic og Laswerk /DudaPaiva Company
Produsent Norge: Geir-Ove Andersen

I samarbeid med: Black Hole Theatre [AUS], Nordland Visual Theatre (Figurteatret) [NO], Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes [FR], Korzo Theater [NL]

Støttet av Performing Arts Fund NL 

Internasjonale premierer:
19/20 September Charleville-Mézières FR
1/2 October Korzo Den Haag NL
6 October Harstad NO

Pressefoto:

Foto kreditering står under hvert bilde.
Venstreklikk på et bilde i artikkelen for å se det i større format. Høyreklikk så og velg "lagre bilde som" for å lagre fotoet.

Klikk for stort bilde Patrick Argirakis

 

Klikk for stort bilde Petr Kurecka


Klikk for stort bilde Petr Kurecka