Buried Alive with Edgar Allan Poe - Blair Thomas & Company og Figurteatret i Nordland

Buried Alive with Edgar Allan Poe presenteres av Blair Thomas & Co i samarbeid med Figurteatret i Nordland. Målgruppe: VoksneKlikk for stort bilde.

Finnes det liv etter døden? Og ønsker vi egentlig at det skal finnes? Buried Alive with Edgar Allan Poe er en ordløs sort komedie som utforsker vårt forhold til underverdenen gjennom en rekke «besatte» verk av horrorforfatteren Edgar Allan Poe.

Buried Alive with Edgar Allan Poe

En hjemsøkt dukkemaker, som har mistet stemmen, må kjempe mot sine egne kreasjoner som selveste døden har tatt kontroll over.

Buried Alive with Edgar Allan Poe er en lattervekkende og grotesk horrorkomedie av det anerkjente amerikanske kompaniet Blair Thomas & Co. På scenen sammen med Blair Thomas er komponist og musiker Mark Messing, som fremfører all musikk live på scenen.

Forestillingen er for voksne, og noe innhold passer ikke for de minste. Vi anbefaler derfor ikke forestillingen for barn under 10 år.

Premieren ble spilt på Figurteatret i Nordland, Stamsund 20. + 22. juli 2018.

Medvirkende
Manus, regi og konsept: Greg Allen og Blair Thomas
Utøver: Blair Thomas
Komponist og live musikk: Mark Messing
Scenografi og rekvisita: Thomas Lee Chris Wooten

Blair Thomas & Co
Blair Thomas & Company (BT & Co) ble grunnlagt i 2002 i Chicago, USA. Kompaniet er viet til utviklingen av figurteater gjennom produksjon av nye forestillinger og som driver av biennalen Chicago International Puppet Theater Festival. BT & Co produserer, viser forestillinger og engasjerer kulturen i Chicago gjennom sitt både nasjonalt og internasjonalt viktige og innflytelsesrike arbeid i feltet.

Chicago International Puppet Theater Festival
Chicago International Puppet Theater Festival er grunnlagt av Blair Thomas og programmerer et bredt spekter av produksjoner, inkludert forestillinger for både voksne og familier, workshops for kunstnere, arrangementer i forstedene rundt Chicago og åpne paneldebatter for publikum.

2017-versjonen av festivalen gikk over 11 dager med forestillinger på 22 forskjellige spillesteder. Over 100 visninger trakk et publikum på 14 000 fra både inn og utland. Den tredje utgaven av The Chicago International Puppet Theater Festival finner sted 17. til 27. januar 2019: www.ChicagoPuppetFest.org.

Klikk for stort bilde