Solace - Numen Company og Figurteatret i Nordland

Klikk for stort bilde Uta Gebert Solace presenteres av Numen Company i samarbeid med Figurteatret i Nordland. Målgruppe: Voksne (ungdom) 

Gebert gjør en helt fantastisk jobb med å gi han bevegelser som er så troverdige, så detaljerte og så fulle av signaler om sinnstilstand og karakter at det tidvis er vanskelig å huske at det er en dukke.
Lofotposten
 

SOLACE er en poetisk forestilling som henter inspirasjon fra det japanske Butoh teatret.  Solace kommer av det latinske «sōlātium» betyr trøst/ lindring. En dukkefører og en danser bindes sammen av minner, i et grelt ørkenlignende landskap. 

En ung gutt står fast og alene på et mørkt og ukjent sted. Omringet av karakterer som han føler, men ikke kan se. Er de hans beskyttere eller hans fiender? SOLACE er en visuell teaterforestilling med gåtefulle assosiative bilder, som berører det skjøre forholdet mellom omsorg og forvandling.

Solace er en ny produksjon av Uta Gebert (Tyskland), samtidskunstner, dukkespiller og kunstnerisk leder av Numen Company.

Premieren var i Strasbourg, Frankrike i mars 2018, men publikum fikk se en "preview" i Stamsund allerede 3. november 2017. Solace er spilt i Norge, Frankrike og Tyskland. Se hvor Solace spiller her.

 

«Our life is not behind us, neither before, nor now.
It’s inside.»

Jacques Prévert 


INFORMATION IN ENGLISH:
http://www.numen-company.com/repertoire/solace/

 

Numen Company
Den Berlin-baserte prosjektskaperen og dukkespilleren Uta Gebert leder Numen Company, og er i Solace på scenen sammen med franske danseren Mélanie Cholet. Uta har utviklet forestillingen sammen med sin kunstneriske partner Gabriel Hermand-Priquet. Musikken er av den amerikanske komponisten Hahn Rowe, som har spilt med storheter som David Byrne og produsert album for blant andre Yoko Ono.

Med seg i teamet under produksjonen i Stamsund har Uta også med seg danseren Marine Chesnais, som sammen med Mélanie Cholet vil alternere på danserollen. Jérôme Houlès står bak lysdesignen i forestillingen. I tillegg er den belgiske dramaturgen Ruth Mariën observatør og assisterer under produksjonen.

 

Scenebildene, tablåene, figurene som viser seg i skyggene og musikken til Rowe holder publikum fast, og tvinger samtidig fram en dyp, eksistensiell refleksjon: Hvem er jeg uten de andre?
Lofotposten

 

 

Klikk for stort bilde Uta Gebert Numen Company team i Stamsund:

Regi, utøver, konsept, dukker, scenografi og kostymer: Uta Gebert
Danser: Marine Chesnais/ Mélanie Cholet/ Gabriel Hermand-Priquet
Komponist/musikk: Hahn Rowe
Lysdesign: Jérôme Houlès
Kunstnerisk samarbeidspartner, Outside eye: Gabriel Hermand-Priquet
Dramaturgisk konsulent: Ruth Mariën

Figurteatret i Nordland:

Geir-Ove Andersen, Preben Faye-Schjøll, Ing Randi Johansen, Tim Lucassen, Jan Erik Skarby og Anne Sørfjell.

Numen Company Team i Tyskland:

Dramaturgiske konsulenter: Geeske Otten og Meriam Bousselmi,
Kostymer: Sonia Albartus og Uta Gebert
Produsent, Tyskland: Sophie Galibert
Støttepartnere: Silvia Brendenal; Kathrin Rachow  

 Uta Gebert Samarbeidspartnere:

Solace er produsert av Numen Company i samarbeid med Figurteatret i Nordland

Og i co-produksjon med: TJP - Centre dramatique national d’Alsace; Schaubude Berlin; Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes Charleville-Mézières; Figurteatret i Nordland; CCPO Oloron Sainte Marie; Le Manège de Reims- Scène Nationale; T-Werk Potsdam; Le théâtre des 4 Saisons, Gradignan; Fonds Transfabrik - French-German fund for Performing Arts

 

Støttet av:

Figurteatret i Nordland/ Nordland Fylkeskommune-Scene 8; Centre de la marionnette de Tournai (Belgium); Mouffetard - Théâtre des arts de la marionnettes (France)

Klikk for stort bilde Uta Gebert