The Jerzy Kosinski Project - ZOU og Figurteatret i Nordland

Klikk for stort bilde ZOU Theatre     The Jerzy Kosinski Project presenteres av ZOU i samarbeid med Figurteatret i Nordland. Målgruppe: Voksne.

The Jerzy Kosinski Project er et prosjekt som har planlagt premiere i Toronto Canada høsten 2019. I april og mai 2018 gjennomførte ZOU en seks ukers residens i Stamsund, på Figurteatret i Nordland, for å utvikle prosjektet.

«The Jerzy Kosinski Project»
Et teaterprosjekt inspirert av livet og bøkene til den kontroversielle forfatteren Jerzy Kosinski. Blant annet skrev Kosinski den svært suksessrike og kontroversielle boken “The Painted Bird”. Kozinski ble født i Polen i 1933 og overlevde andre verdenskrig ved å flykte med familien til den polske landsbygda, hvor de under krigen klarte å skjule sitt jødiske opphav.

Kosinski ble sykelig opptatt av overlevelse - han skjulte sin annerledeshet samtidig som han higet etter å bli sett – med bruk av tvilsomme metoder skapte han seg et navn som en anerkjent forfatter i USA. I 1991 tok Kosinski sitt eget liv, da hadde han i årevis ha blitt anklaget for plagiat og ble stadig konfrontert med kritiske undersøkelser av romanene og sannhetsinnholdet i hans personlige historier.


Kosinski kunne være både monstrøs og sjarmerende på samme tid,  forestillingen dykker ned i det absurde livet til kunstneren Kosinski. Med bruk av dukker, fysisk teater og filmatiske tablåer skrelles lag etter lag av den suspekte karakteren, i et forsøk på å avdekke det sårede mennesket bak hans mange masker. 


Teaterkompaniet ZOU
ZOU blir ofte tiltrukket groteske elementer og dette prosjektet er ikke annerledes. Gjennom Jerzy Kosinski undersøker ZOU emner av annerledeshet, hat, medfølelse, identitet, sannhet vs. fiksjon og transformasjon. Dette er en historie om kreativ overlevelse og en kunstner som ble skapt av traumer.

Teaterkompaniet ZOU ledes av Viktor Lukawski og sin har base i Toronto i Canada. I «The Jerzy Kosinski Project» jobber ZOU med kunstnere og utøvere fra Frankrike, England og Spania i tillegg til Canada.

Følg med ZOU theatre her: http://www.zoutheatre.com/

De som jobbet på prosjektet i Stamsund i 2018 var følgende:

Viktor Lukawski                   Production manager/ Director
Adam Paolozza                    Performer
Charlotte Dubery                Performer
Andreu Martìnez Costa    Performer
Sacha Plaige                          Performer
Bobby Theodore                 Playwright/dramaturg
Pascale Blaison                    Puppet Designer
Michelle Tracey                   Design assistant
Paul Kolinski                         Sound Designer
Kendra Bator                        Producer

Klikk for stort bilde ZOU Theatre
Klikk for stort bilde ZOU Theatre