Ukjent Land - Het Houten Huis, Oorkaan og Figurteatret i Nordland

Klikk for stort bilde Ilya Lammers

Ukjent Land presenteres av Het Houten Huis, Oorkaan og Figurteatret i Nordland. Målgruppe: Barn/famile.

Ukjent Land er en gripende og humørfylt musikkteaterforestilling, som tar for seg de følelser som mange i dag kjenner på, som ankommer et nytt og ukjent land.

 

Bak konseptet og regien til forestillingen står Elien van den Hoek, som sto bak suksessforestillingen Vindstille, som ble produsert på Figurteatret i 2010. Elien er kjent for å lage visuelle forestillinger, med få ord, som samtidig har evnen til å berøre mennesker.

 

Ukjent Land

 - Å overleve ensomhet

Av Het Houten Huis i samarbeid med Oorkaan og Figurteatret i Nordland.

Etter en lang reise planter hun koffertene sine på den isete fjelltoppen. Alt er hvitt og holkeglatt. Dette er hennes nye hjem, men alt er underlig og fremmed. En boble leverer posten. Merkelige naboer kommer for å hilse på henne. Lys skinner fra under snøen og underlig musikk kan høres. Gradvis finner hun ut hvordan ting fungerer i det ukjente landet. Men når hun åpner koffertene sine, flommer hjemlengselen og minnene ut.
 

I samarbeid med Oorkaan og Figurteatret i Nordland, tar Het Houten Huis deg med til en verden av levende musikk og bilder.

Ukjent land hadde premiere på Figurteatret 2. september 2016

Se turnelisten her.

Se hva pressen skriver her:


"En fantastisk forestilling"
Lofotposten

“Ukjent Land er en musikalsk og poetisk forestilling som lar barn enkelt identifisere seg med en flyknings situasjon”

De Volkskrant ****

«Ukjent land benytter kraftfulle bilder og stemningsfull musikk for å fortelle en skremmende historie som, til tross for sin lykkelige slutt, lar tanken på fremmedgjøring og usikkerhet henge igjen hos publikum.»
Het Parool ****


“Alt er levende, beveger seg og lager lyd i Ukjent Land. Selve scenen blir levende, veggene i huset folder seg ut som origami og blir til beroligende hvite skapninger. Musikken til Radek Fedyk, Martin Franke, og Raimund Gros driver showet frem i et forrykende tempo.”
Theaterkrant ****


“Ukjent Land bruker lettheten i et teaterstykke for barn for å gripe fatt i det voksne publikumet. Det avvæpner deg og gjør at forestillingen river i hjertet ditt.”
8weekly ****


«Ukjent Land er i hovedsak et tidløst teaterstykke som er like engasjerende for voksne som for barn.»
Theaterkrant ****


“Fantastisk og overveldende...
Formspråket i Ukjent Land er blendende. Det er så mye som skjer, du blir bare sittende å observere, konstant overrasket av det visuelle designet og musikken.”

Leeuwarden Courant./Dagblad North ***


Uttalelser fra flytninger i Norge etter forestillingen:
 

 


“The story touched my heart, because it was MY story”.
Abdullatif, Syrisk flyktning

“This is a story of all refugees, about difficulties with language and about not to understand the society. It is an important story to present. Because maybe not everybody knows how it is."
Feras, Syrisk flyktning


 

Klikk for stort bildeHvordan Ukjent Land ble til
I 2010 var den nederlandske regissøren Elien van der Hoek i Stamsund, sammen med gruppen The Lunatics, for å lage forestillingen Vindstille. Under oppholdet ble Elien oppmerksom på det nyopprettete flyktningmottaket i Stamsund. Kontrastene var store. Her møtte hun mennesker fra for eksempel det glohete Sentral-Afrika, som plutselig befant seg i et relativt øde, ugjestmildt og snødekt landskap. En rekke spørsmål dukket opp. Et av dem var: Hvordan føles det å være fremmed i et ukjent land? Elien er i 2016 tilbake i Stamsund for å utvikle en forestilling, som startet som et spørsmål samme sted for 6 år siden. Denne gangen har hun med seg medarbeidere fra Het Houten Huis, den Amsterdam-baserte musikkgruppa Oorkaan og Figurteatret i Nordland.Het Houten Huis
Het Houten Huis (‘Trehuset’) er et billed- og musikkteaterkompani med spesielt ansvar for scenekunst i nordregionen i Nederland. I sentrum av Het Houten Huis’ forestillinger, skildret gjennom bilder og musikk, står hverdagshelten med sin frykt, sin lengsel og indre kamp. Het Houten Huis tar publikum med seg til en verden der karakterene overgår seg selv og hvor smerte, humor og skjønnhet eksisterer sammen.
Het Houten Huis spiller forestillinger for barn og ungdom og voksne. I deres øyne har humor og fantasi ingen aldersgrense.
www.hethoutenhuis.org

 

Oorkaan
OORKAAN skaper iscenesatte konserter for barn fra 1,5 til 12 år. Repertoarprofilen preges av alle typer klassisk musikk fra hele verden, fremført av fremragende musikere. Deres mål er å gi alle barn mulighet til å oppleve kraften i levende musikk. Oorkaan er basert i Amsterdam og produserer ca. 7 musikkproduksjoner hver sesong og spiller omtrent 200 konsertforestillinger i året i og utenfor Nederland.
www.oorkaan.nl

 

Medvirkende:
 

Skuespiller: Inez de Bruijn/ Daniëlle van de Ven
Musikere: Radek Fedyk, Martin Franke & Raimund Gross

Konsept: Elien van den Hoek & Inez de Bruijn
Regi: Elien van den Hoek & Gienke Deuten
Regiassistent: Frederieke Vermeulen
Dramaturgikonsulent: Preben Faye-Schjøll
Musikalsk dramaturgi: Caecilia Thunnissen

Scenografi og rekvisitter: Marlies Schot
Scenografi assistent: Nynke Koopmans
Kostymer og rekvistitter: Freja Roelofs
Pop-ups: Andre Kok

Lysdesign: Desiree van Gelderen
Lyd: Gerrit Schilp
Lystekniker: René Groeneveld
Produsent Nederland: David van Griethuysen & Ruben Bosch

Flyer image: Inez de Bruijn & Elien van den Hoek
PR video og foto: Ilya Lammers
Utdanningsmateriale: Karljin Benthem
PR Nederland: Mo Visser & Marjolein van der Meer
Diverse søm: Jack Markussen

Figurteatret i Nordland: Geir-Ove Andersen, Elisabeth Belsvik, Preben Faye-Schjøll, Ing Randi Johansen, Tim Lucassen, Jan Erik Skarby og Anne Sørfjell.
 

Pressefoto:

Foto kreditering står under hvert bilde.
Venstreklikk på et valgfritt bilde i artikkelen for å se det i større format. Høyreklikk så og velg "lagre bilde som" for å lagre fotoet.

 

Klikk for stort bilde Ilya Lammers

 

 

 

 

Klikk for stort bilde Inezde Bruijn og Elien van den Hoek