Figurteatret i Nordland tilbyr profesjonelle scenekunstnere ordninger innenfor samproduksjon, forprosjekt og sommerresidens.

  – «Magiens mor har gjort det igjen» sa Harstad tidende. I mars 2020 reiser den fantastiske forestillingen for barn i barnehagealder til Finnsnes, Narvik, Bodø og flere til. Se hele turnelisten her.

Ragnarok, kjent som verdens undergang i den norrøne mytologien, er kanskje heller verdens gjenfødelse. Det skotske teaterkompaniet «Tortiose in a Nutshell» har overført myten om Ragnarok til vår samtid.

 

 

«En helt fantastisk jobb» Lofotposten.
På turne i Nord-Norge i november. Publikum fra Hammerfest i nord til Mo i Rana i sør kan glede seg til å få oppleve dette mesterverket av en forestilling.

– Magiens mor har gjort det igjen. Katrine Strøm med ny og nydelig forestilling for de aller minste, skriver anmelder Tone Anita Karlsen i sin omtale av Ritsj i Harstad Tidende. Nå er Ritsj klar for turne.

  

 

 

Green Ginger tar med publikum på en fantastisk reise dypt inn i menneskekroppen og menneskesinnet. I samarbeid med Figurteatret og Den Kulturelle Skolesekken i Nordland spilles INTRONAUTS for 17 skoler i Nordland. I tillegg får publikum i Bodø, Leknes, Dverberg og Figurteaterfestivalen i Fossekleiva besøk av det legendariske kompaniet Green Ginger. Se turnelisten her.

 

 

 

 

De eminente musikerne fra MiN-Ensemblet er på turne, og besøker Figurteatret med sin strykekvartett. Publikum får oppleve strykekvartetter fra Beethoven og Dvôrák. De fleste kjenner til Beethoven, mens Antonín Dvořák ble kjent for å kombinere elementer fra wienerklassisismen og romantikken, og fremholdes av mange som en av de betydeligste komponistene av strykekvartetter. Velkommen!

 

 

 

 

Det norske bandet MoE spiller kompromissløs støyrock, sammen med den danske saksofonisten Mette Rasmussen. Du får servert en vill blanding av noise, jazz og protestviser. Musikk for de som forakter likegyldighet og snur ryggen til passivitet.

 

 

Dette var Harstad Tidendes overskrift, som også trillet en sekser på terningen, etter premieren under årets festspill i Harstad. I september reiser Pop-Punk musikalen «Love and the Ocean» ut på turne i Nordland.

 

 

Et økologisk science fiction-teaterstykke. Det norskamerikanske teaterkompaniet Wakka Wakka utforsker menneskets rolle og ville "fornektelsesferd" inn i en noget teoretisk, men allikevel mer og mer sannsynlig, fremtid.