Love and the Ocean - Lost and Found Prod - 2019  - Foto Catharina Natalie Wandrup (2)

Havet og Kjærligheten møtes på sengekanten og brer en dyne av musikk, video og tekst over publikum. Lost and Found Productions produserer sin nye produksjon på Figurteatret.  Se premieren på Festspillene i Nord-Norge i juni 2019.

Ritsj - Katma - 2019 - Foto Mariell Lind Hansen (1)

Katrine Strøms kompani Katma startet i november 2018 produksjon av ny forestilling på Figurteatret.
Ritsj er en interaktiv teaterforestilling rettet mot barnehagebarn. Premiere på Festspillene i Nord-Norge i juni 2019.


epheadshot

I april og mai er dukkemakeren og prosjektskaperen Emma Powell på Figurteatret. Emma er innvilget et forprosjekt på prosjektet Drumroll.

Stamfest

Figurteatret bidrar med tre produksjoner til Stamsund Teaterfestival 2019. Den norsk-franske gruppen The Krumple stiller med premiere på forestillingen DÉJÀ! To nordnorske kompanier spiller sine førpremierer i Stamsund. Katma med førpremiere på sin nye forestilling for barnehagebarn, og Lost and Found Productions med førpremiere på sin hyllest til havet og kjærligheten.

square-300dpi-© Studio Matusiak_EWP9040

Joe5 er en framtidsvisjon av DudaPaiva Company. Den Brasiliansk-Nederlandske danseren og figurteatervirtuosen Duda Paiva er i gang med sin andre co-produksjon ved Figurteatret. Premiere på Joe5 er under verdensfestivalen for dukketeater i Charleville Mézières, Frankrike i september 2019.
 

Yana and the Yeti - Pickled Image - Photo Adam DJ Laity (5) LOW.jpg

Forestillingen Yana og Yetien kommer fra turne i England til Vinterlysfestivalen i Mo i Rana, Hamsunsenteret på Oppeid og Kulturfabrikken på Sortland. Takket være den Kulturelle Skolesekken i Nordland får i tillegg skolebarn i Vesterålskommunene også besøk av Yana og «den avskyelige snømannen».

4O0A7348.jpeg

Se den kritikerroste publikumssuksessen MØRKEMODIG på Stormen i Bodø og på Vinterlysfestivalen i Mo i Rana. Figurteatret og Skolesekken i Nordland sørger også for at skolebarn i Vefsn og Hemnes kommune får sett denne magiske, eventyrlige og poetiske familieforestillingen.

DSC_0135

DÉJÀ er inspirert av den prisvinnende grafiske romanen «Here» av Richard McGuire. Handlingen i «Here» finner sted på ett og samme sted – i en stue i en leilighet - millioner av år bakover i tid og tusener av år inn i fremtiden.


Tonje Unstad - Foto Jana Julian

Tradisjon tro inviteres det til Adventsfest i Stamsund. I år med familievennlige arrangement på dagtid som juleverksted og konsertforestilling, samt utstilling og premiere på ettermiddag og kveld. Alt dette skjer i Stamsund på lørdag 1. desember.
Velkommen til Stamsund.

Soetkin Babtist og Srdjana Jovanovic

Claude Deussy, Erik Satie, Maurice Ravel, Gabriel Fauré, Kurt Weill og Edith Piaff på Figurteatret!
Den belgiske mezzosopranen Soetkin Baptist og den serbiske pianisten Srdjana Jovanovic er på turne for MiNensemblet og presenterer klassisk musikk fra øverste hylle når de besøker figurteatret onsdag 17. oktober. 

Fant du det du lette etter?