Figurteatret omorganiserer. Les mer om den ledige stillingen her.

 Et økologisk science fiction-teaterstykke. Det norskamerikanske teaterkompaniet Wakka Wakka utforsker menneskets rolle og ville "fornektelsesferd" inn i en noget teoretisk, men allikevel mer og mer sannsynlig, fremtid.

AVLYST. Koronaviruset påvirker driften til så godt som alle landets kulturevents, bedrifter og institusjoner. Stamsund Teaterfestival skulle etter planen arrangeres 26.-30 mai 2020. Men festivalen er nå avlyst.
Info om Stamsund teaterfestival: www.stamfest.no   

 

 

 

  – «Magiens mor har gjort det igjen» sa Harstad tidende. I mars 2020 reiser den fantastiske forestillingen for barn i barnehagealder til Finnsnes, Narvik, Bodø og flere til. Se hele turnelisten her.

Moby Dick! Dette beistet av en bok har Yngvild Aspelis’ Plexus Polaire har valgt å gå løs på. Sammen med et kobbel av internasjonale samarbeidspartnere og co-produsenter, inkludert Figurteatret og Nordland Teater, kaster Plexus Polaire alle fortøyninger og reiser fra Nordland til premiere på verdens eldste teaterfestival Festival d’Avignon. Og videre på turne i Nordland!

  Performances co- produced with Nordland Visual Theatre tours in Norway and in many different countries all over the planet. Here's an overview of where to see a NVT-co-produced show in 2020:

 I februar 2021 kan publikum i Nordland glede seg til å se The Krumples fantastiske forestilling DÉJÀ når den besøker 7 byer mellom Harstad og Mo i Rana.  DÉJÀ er inspirert av den prisvinnende grafiske romanen «Here» av Richard McGuire. Handlingen i «Here» finner sted på ett og samme sted – i en stue i en leilighet - millioner av år bakover i tid og tusener av år inn i fremtiden.

  «Jeg…eh jeg» er en musikalsk, visuell forestilling om indre konflikt og tid. Den spektakulære scenografien består av en leilighet som kan snurres 360 grader rundt – vertikalt! Alt blir bokstavelig talt snudd på hodet i denne ordløse forestillingen.

Figurteatret i Nordland tilbyr profesjonelle scenekunstnere ordninger innenfor samproduksjon, forprosjekt og sommerresidens.

Ragnarok, kjent som verdens undergang i den norrøne mytologien, er kanskje heller verdens gjenfødelse. Det skotske teaterkompaniet «Tortiose in a Nutshell» har overført myten om Ragnarok til vår samtid.