– Magiens mor har gjort det igjen. Katrine Strøm med ny og nydelig forestilling for de aller minste, skriver anmelder Tone Anita Karlsen i sin omtale av Ritsj i Harstad Tidende. Nå er Ritsj klar for turne.

  

 

 

Green Ginger tar med publikum på en fantastisk reise dypt inn i menneskekroppen og menneskesinnet. I samarbeid med Figurteatret og Den Kulturelle Skolesekken i Nordland spilles INTRONAUTS for 17 skoler i Nordland. I tillegg får publikum i Bodø, Leknes, Dverberg og Figurteaterfestivalen i Fossekleiva besøk av det legendariske kompaniet Green Ginger. Se turnelisten her.

 

 

«En helt fantastisk jobb» Lofotposten.
På turne i Nord-Norge i november. Publikum fra Hammerfest i nord til Mo i Rana i sør kan glede seg til å få oppleve dette mesterverket av en forestilling.

 

 

 

 

De eminente musikerne fra MiN-Ensemblet er på turne, og besøker Figurteatret med sin strykekvartett. Publikum får oppleve strykekvartetter fra Beethoven og Dvôrák. De fleste kjenner til Beethoven, mens Antonín Dvořák ble kjent for å kombinere elementer fra wienerklassisismen og romantikken, og fremholdes av mange som en av de betydeligste komponistene av strykekvartetter. Velkommen!

 

 

 

 

Det norske bandet MoE spiller kompromissløs støyrock, sammen med den danske saksofonisten Mette Rasmussen. Du får servert en vill blanding av noise, jazz og protestviser. Musikk for de som forakter likegyldighet og snur ryggen til passivitet.

  A golden age is ending. There have been three years of winter. The sun hangs low in the sky, unmoving, and the bonds of kinship are failing.  

The world is breaking...

 

 

 

Dette var Harstad Tidendes overskrift, som også trillet en sekser på terningen, etter premieren under årets festspill i Harstad. I september reiser Pop-Punk musikalen «Love and the Ocean» ut på turne i Nordland.

 

 

Et økologisk science fiction-teaterstykke. Det norskamerikanske teaterkompaniet Wakka Wakka utforsker menneskets rolle og ville "fornektelsesferd" inn i en noget teoretisk, men allikevel mer og mer sannsynlig, fremtid.

 

 

Figurteatret i Nordland tilbyr profesjonelle scenekunstnere ordninger innenfor samproduksjon, forprosjekt og sommerresidens.

Katrine Strøms kompani Katma startet i november 2018 produksjon av ny forestilling på Figurteatret.
Ritsj er en interaktiv teaterforestilling rettet mot barnehagebarn. Premiere på Festspillene i Nord-Norge i juni 2019.