Nordland Fylkeskommune og Vestvågøy Kommune jobber sammen for å skaffe Figurteatret i Nordland et nytt og mer hensiktsmessig teaterbygg. For å vise publikum litt av potensialet i «Nye Figurteatret» har Figurteatret bygget opp en provisorisk teatersal i Fryser nr. 5 ved Gammelfabrikken, på Hurtigrutekaia i Stamsund, der det nye teaterbygget er planlagt.

 

Joe5 er en framtidsvisjon av DudaPaiva Company. Den Brasiliansk-Nederlandske danseren og figurteatervirtuosen Duda Paiva er i gang med sin andre co-produksjon ved Figurteatret. Premiere på Joe5 er under verdensfestivalen for dukketeater i Charleville Mézières, Frankrike i september 2019.
 

DÉJÀ er inspirert av den prisvinnende grafiske romanen «Here» av Richard McGuire. Handlingen i «Here» finner sted på ett og samme sted – i en stue i en leilighet - millioner av år bakover i tid og tusener av år inn i fremtiden.

Figurteatret bidrar med tre produksjoner til Stamsund Teaterfestival 2019. Den norsk-franske gruppen The Krumple stiller med premiere på forestillingen DÉJÀ! To nordnorske kompanier spiller sine førpremierer i Stamsund. Katma med førpremiere på sin nye forestilling for barnehagebarn, og Lost and Found Productions med førpremiere på sin hyllest til havet og kjærligheten.

 

 

Duda Paiva gave a 3 day “Object Score“ workshop at Figurteatret i Nordland during Stamsund Teaterfestival. Duda Paiva and the artists at the work shop "Partnering the Object" at Figurteatret i Nordland.

 

 

Vil du jobbe med oss i Stamsund, på Figurteatret, i hjertet av Lofoten?
Stillingen som avdelingsleder er ledig (100%).  Søknadsfrist 24. juni.

 

I april og mai er dukkemakeren og prosjektskaperen Emma Powell på Figurteatret. Emma er innvilget et forprosjekt på prosjektet Drumroll.

Forestillinger produsert i samarbeid med Figurteatret reiser på turne land og strand i Norge og i mange forskjellige land i Europa og resten av verden. Oversikt over hvor du kan se en FiN forestilling i 2019 finner du her:

I løpet av 2018 ble 18 forskjellige forestillinger spilt 350 ganger i 22 land for 35 000 publikummere. I 2018 var to av de seks mest spilte forestillingene i Norsk Scenekunstbruks statistikk produsert ved Figurteatret.
Du kan lese mer i årsrapporten for 2018 her. (PDF, 2 MB)

Forestillingen Yana og Yetien kommer fra turne i England til Vinterlysfestivalen i Mo i Rana, Hamsunsenteret på Oppeid og Kulturfabrikken på Sortland. Takket være den Kulturelle Skolesekken i Nordland får i tillegg skolebarn i Vesterålskommunene også besøk av Yana og «den avskyelige snømannen».

Fant du det du lette etter?