Katrine Strøms kompani Katma startet i november 2018 produksjon av ny forestilling på Figurteatret.
Ritsj er en interaktiv teaterforestilling rettet mot barnehagebarn. Premiere på Festspillene i Nord-Norge i juni 2019.


Havet og Kjærligheten møtes på sengekanten og brer en dyne av musikk, video og tekst over publikum. Lost and Found Productions produserer sin nye produksjon på Figurteatret.  Se premieren på Festspillene i Nord-Norge i juni 2019.

Forfatteren Richard McGuire reiser ens ærend fra New York til Stamsund for å overvære premieren på DÉJÀ av The Krumple og Figurteatret i Nordland.

Nordland Fylkeskommune og Vestvågøy Kommune jobber sammen for å skaffe Figurteatret i Nordland et nytt og mer hensiktsmessig teaterbygg. For å vise publikum litt av potensialet i «Nye Figurteatret» har Figurteatret bygget opp en provisorisk teatersal i Fryser nr. 5 ved Gammelfabrikken, på Hurtigrutekaia i Stamsund, der det nye teaterbygget er planlagt.

 

Joe5 er en framtidsvisjon av DudaPaiva Company. Den Brasiliansk-Nederlandske danseren og figurteatervirtuosen Duda Paiva er i gang med sin andre co-produksjon ved Figurteatret. Premiere på Joe5 er under verdensfestivalen for dukketeater i Charleville Mézières, Frankrike i september 2019.
 

DÉJÀ er inspirert av den prisvinnende grafiske romanen «Here» av Richard McGuire. Handlingen i «Here» finner sted på ett og samme sted – i en stue i en leilighet - millioner av år bakover i tid og tusener av år inn i fremtiden.

Figurteatret bidrar med tre produksjoner til Stamsund Teaterfestival 2019. Den norsk-franske gruppen The Krumple stiller med premiere på forestillingen DÉJÀ! To nordnorske kompanier spiller sine førpremierer i Stamsund. Katma med førpremiere på sin nye forestilling for barnehagebarn, og Lost and Found Productions med førpremiere på sin hyllest til havet og kjærligheten.

 

 

Duda Paiva gave a 3 day “Object Score“ workshop at Figurteatret i Nordland during Stamsund Teaterfestival. Duda Paiva and the artists at the work shop "Partnering the Object" at Figurteatret i Nordland.

 

 

Vil du jobbe med oss i Stamsund, på Figurteatret, i hjertet av Lofoten?
Stillingen som avdelingsleder er ledig (100%).  Søknadsfrist 24. juni.

 

I april og mai er dukkemakeren og prosjektskaperen Emma Powell på Figurteatret. Emma er innvilget et forprosjekt på prosjektet Drumroll.