Chambre Noire på turne i Nord-Norge

Klikk for stort bilde Benoit Schupp “A theatrical stroke of genius” Yngvild Aspeli og Plexus Polaires siste produksjon, Chambre Noire (Mørkerom), har motatt fantastiske kritikker. I oktober 2018 kan du se forestillingen på turne i Nord-Norge. Se turnelisten her.

Tirsdag 16/10 kl 18:00 MOSJØEN
på Toppen Folkehøgskole (lukket arr).


Torsdag 18/10  kl 19:00 MO I RANA
på Nordland Teater (billetter/info)
 

Fredag 19/10 kl 19:00 NESNA
i Blackboxen (info)
 

Søndag 21/10 kl 19:30 DVERBERG
på Teaterklubb 81 (info)


Tirsdag 23/10 kl 19:00 TROMSØ
på Rådstua (info/billetter)
 

Fredag 26/10 kl 20:00 LEKNES
på Meieriet Kultursenter (info/billetter)

 


På turne i Europa

Etter premieren på Figurteatret 1. september 2017 er Chambre Noire er spilt i Norge, Tyskland, Frankrike og Polen. Etter at Chambre Noire ble spilt under Verdensfestivalen for figurteater i Charleville i Frankrike i 2017, ble Chambre Noire utropt av kritikere til «festivalens vinnerforestilling, den alle sprang for å se» og en produksjon som vil «gå verden rundt som den nye stjerneforestillingen innen figurteater».


Chambre Noire

Chambre Noire er en figurteaterforestilling, av Plexus Polaire, inspirert av romanen ”Drømmefakultetet” av Sara Stridsberg. Romanen er et rått, eksplosivt og ømt portrett av Valerie Solanas; ekstrem feminist og prostituert, forfatter og forsker, kjent for sitt radikale manifest S.C.U.M og for sitt mislykkede drapsforsøk på Andy Warhol.

Gjennom en iscenesettelse av Solanas dødsleie, hvor hun hjemsøkes av personer og hendelser fra sitt liv, vil en absurd kabaret ta form; et rasende, uberegnelig, utemt dyr av en forestilling; farlig forførende med paljett-glitrende galgenhumor. Valerie Solanas representeres i form av en menneskestor figur, akkompagnert av skuespiller/figurfører Yngvild Aspeli og perkusjonisten Ane Marthe Sørlien Holen.«Festivalens vinnerforestilling, den alle sprang for å se, var Chambre Noire.»
Perisko.no (Norsk)


“A theatrical stroke of genius”
“A complete and unavoidable work”.
★★★★★ toutelaculture.com (Fransk)

 

"the mastermind behind this work could have been Bruno Schulz."
Teatralia.com (Polsk)
 

Ps. Se også www.plexuspolaire.com for oppdtart turneliste for resten av verden.

Klikk for stort bilde ®BenoitSchupp

Fant du det du lette etter?