Duo konsert med Soetkin Baptist og Srdjana Jovanovic

Klikk for stort bilde Claude Deussy, Erik Satie, Maurice Ravel, Gabriel Fauré, Kurt Weill og Edith Piaff på Figurteatret!
Den belgiske mezzosopranen Soetkin Baptist og den serbiske pianisten Srdjana Jovanovic er på turne for MiNensemblet og presenterer klassisk musikk fra øverste hylle når de besøker figurteatret onsdag 17. oktober. 

Onsdag 17. okt. kl. 20:00

Teaterkafeen holder åpnet fra kl. 19.

På Figurteatret J M J vei 23, Stamsund.
Bill: 150,- (100,-)
Reserver plass:
billett.figurteatret@nfk.no

Velkommen :)

Om Musikk i Nordland

Musikk i Nordland (MiN) med MiNensemblet er en av de fremste kammermusikkgruppene her til lands. Ikke bare holder MiNensemblet svært høyt kunstnerisk nivå, men sammensetningen av strykekvintett, blåsekvintett og klaver byr på en besetningsallsidighet få andre grupper kan matche.

Et typisk konsertår for MiNensemblet kan dermed dekke hele spekteret fra barokk- og tidligmusikk til samtidsmusikk og jazz. Siden oppstarten i 1992 har MiN stått for musikkopplevelser av svært høy kvalitet, og sørget for at disse har nådd ut til alle kriker og kroker av Norges desidert mest langstrakte fylke. Musikk i Nordland, som er en del av Nordland fylkeskommunes avdeling for kultur, miljø og folkehelse, har i dag 16 stillinger og er lokalisert i Narvik.

Om musikerne

Soetkin Baptist (mezzosopran) startet sin musikalske utdannelse i Galmaarden der hun spilte fiolin og tok sangtimer. I løpet av studietiden var hun med i forskjellige ensembler og kor, blant annet Innamorati di Musica. I 2003 fortsatte hun studiene ved Lemmensinstituut i Leuven. Her begynte hun med sang som hovedinstrument og tok i tillegg fiolin- og pianotimer. Seks år seinere tok hun eksamen svært gode karakterer.
Fra 2004 til 2009 var Soetkin hovedvokalist i gruppen Ishtar, som blant annet stod for det belgiske bidraget til Melodi Grand Prix i Beograd i Serbia i 2008. 

Fra 2010 stod hun på scenen med ‘Friday in the City’ (med blant annet Marty Townsend); Wouter Vandenabeeles ‘Chansons sans paroles’; duett med Anne Van den Bossche (piano); ‘Soetkin made in France’ med Polygone-ensemblet; duett med Bert Candries (gitar) og Duo Dès med Eddy Peremans (gitar).
I tillegg til dette var Soetkin også en velkommen gjest, blant annet med Olla Vogala. Tidlig i januar 2015 stod hun på scenen med ‘Nerf’ av Ultima Thule i samarbeid med Zefiro Thorna.

Anno 2015 synger Soetkin med ensemblet Encantar og ensemblet Psallentes, og hun opptrer jevnlig sammen med Graindelavoix. Fra 2012 har Soetkin deltatt som gjestemusiker i ‘Drumming’ av Anne Teresa De Keersmaeker’s Rosas. 

I september 2013 dro Soetkin til Norge. Der begynte hun å lage sitt eget repertoar, som resulterte i Furua. I september 2014 debuterte Soetkin med musikkteater i ‘Liedjes met Wortels’ under ledelse av Zonzo Compagnie, sammen med Jan Van Outryve. Helt fram til i dag har denne produksjonen vært en suksess både i hjemlandet og i andre land.

«Jeg opplever en spesiell kraft hos originale artister som viser seg å være glimrende fortolkere. De inspirerer meg med musikk, sinnsbevegelse og ideer. I min egen musikk prøver jeg å kombinere ærlige tekster med godt balanserte melodier og vokal virtuositet. Og nettopp dette er det jeg ønsker å formidle til et publikum som tør åpne hjertene sine. 
Overføring av gjenkjennelige følelser er det jeg brenner for som artist.»

 

 

Srdjana Jovanovic (pianist) kommer fra Serbia og er trolig en av landets mest spennende og lovende pianister. Hun har bachelorgrad fra Universitetet i Beograd og en mastergrad fra Universitetet i Stavanger i klassen til professor Håkon Austbø.

Srdjana har vært ansatt som klaverpedagog og akkompagnatør ved Narvik VGS, avdeling Solhaugen, siden 2014. Srdjana brukes mye som akkompagnatør og solist både her hjemme og ute i Europa. Hun har blant annet turnert i Nederland, Serbia, Kroatia, Italia, Frankrike, Ungarn og Belgia, og vunnet flere internasjonale konkurranser underveis.

Verdt å nevne er vel den prestisjetunge Shell Prisen (2013), som førte til hennes aller første CD-innspilling som solopianist, og fjorårets førsteplass i italienske Gianluca Campochiaro, hvor hun i samspill med MiNensemblets egen Lazar Miletic feide alle konkurrentene av banen.

Uživati u koncertu!

Fant du det du lette etter?