MiNensemblets Strykekvartett, fredag 11/10

Klikk for stort bilde Nikolaj Lund

 

 

 

 

De eminente musikerne fra MiN-Ensemblet er på turne, og besøker Figurteatret med sin strykekvartett. Publikum får oppleve strykekvartetter fra Beethoven og Dvôrák. De fleste kjenner til Beethoven, mens Antonín Dvořák ble kjent for å kombinere elementer fra wienerklassisismen og romantikken, og fremholdes av mange som en av de betydeligste komponistene av strykekvartetter. Velkommen!

Fredag 11. oktober kl 20:00

(Teaterkafeen åpner kl 19:00)
På Figurteatret i Nordland
J M J vei 23, Stamsund
Inngang kr 150,-
Billettreservasjon: billett.figurteatret@nfk.no

 

PROGRAM:


Ludwig Van Beethoven (1770-1827)

Strykekvartett i B-dur Op. 18 Nr. 6

              Allegrio con brio

              Adagio ma non troppo

              Scherzo

              Finale: «La Malinconia»

 

Antonin Dvôrák (1841-1904)

Strykekvartett i F-dur Op. 96 «Den Amerikanske kvartett»

              Allegro ma non troppo

              Lento

              Molto Vivace

              Finale: Vivace ma non troppo

 

Musikk i Nordland (MiN) med MiNensemblet er et av de fremste kammermusikkgruppene her til lands. Ikke bare holder MiNensemblet svært høyt kunstnerisk nivå, men sammensetningen av strykekvintett, blåsekvintett og klaver byr på en besetningsallsidighet få andre grupper kan matche.
Les mer om MiNensemblet her
 

Om musikerne:
 

Tor Johan Bøen (1971) har en temmelig unik posisjon i norsk musikkliv med sin kombinasjon av høyt akademisk og utøvende nivå. Allerede som 13-åring vant han Ungdommens fiolinmesterskap og som 17-åring fikk han fast plass i Det Norske Kammerorkester. Etter hovedfagsstudier ved Norges Musikkhøgskole fulgte studieår i USA, hvor han også tok sin doktorgrad i 2005. Etter hjemkomsten til Norge har Tor Johan blant annet gjort seg bemerket gjennom fremføring av musikk på originalinstrumenter, og han har siden 2009 vært fast ansatt som fiolinist for MiNensemblet.

 

Øivind Nussle (1962) studerte fiolin hos Kaare Sæther i Oslo, og bare 19 år gammel ble han ansatt som fiolinist i Bergen Filharmoniske orkester. Fra 84-88 fulgte studier hos prof. Milan Vitek i København, og i 1989 ble Nussle ansatt som fiolinist i Danmark Radios symfoniorkester. Siden 1994 har basen vært Narvik, hvor Nussle har vært ansatt som fiolinist/ primarius for MiNensemblet. Med hovedvekt på kammermusikk har dette resultert i godt over 1000 konserter i inn-og utland de siste 20 årene. Nussle har også regelmessig oppdrag for de største norske symfoniorkestrene som Oslo-filharmonien og Bergen Filharmoniske orkester.

 

Den serbiske bratsjisten Lazar Miletic er født i Kragujevac i 1990. Miletic er fast ansatt som kunstnerisk leder og solobratsjist i MiNensemblet ved Musikk i Nordland. Han har sin bachelor diploma fra University of Arts i Beograd (Serbia), og Mastergrad fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, i klassen av prof. Lars Anders Tomter. Miletic har vært prisvinner i mange europeiske konkurranser, spesielt kan vi nevne Internasjonal konkurranse Padova (Italia), pris fra fond "Meri Zezelj "(Serbia) og Internasjonal konkurranse i Stockholm (Sverige). Lazar har markert seg både i serbisk og norsk musikkliv men også internasjonalt gjennom en rekke engasjementer som kammermusiker og solist.

 

Dragan Djordjvić ble født i Jugoslavia-Serbia. Presse og kritikere beskriver han som en av de mest originale kunstneriske personlighetene i sin generasjon. Han entret musikkverdenen allerede som seksåring – da han begynte å spille fiolin på skolen for musikalsk begavede barn i Ćuprija. To år senere valgte han derimot Cello, og tok sine første leksjoner hos prof. Relja Ćetković. Han er utdannet ved «Faculty of Music Arts» i Beograd, i klassen av prof. Sandra Belić. Han har også studert i Storbritannia, ved «Guildhall School of Music and Drama» i London med prof. Stefan Popov. Mens han studerte der spilte han i London Symfoniorkester og var gjestecellist i «The Royal Northern Sinfonia».