Den Hedda nominerte forestillingen Store Stemme drar på sin tredje skolesekkturne i Nordland i januar og februar. Med denne turneen vil forestillingen være vist 61 ganger i 42 av nordlands 44 kommuner for over 4400 ungdommer!

Les oppfordringen til scenekunstmiljøet i Nordland her.

Under 2. verdenskrig ble 70.000 barn evakuert fra Finland til Sverige. 'Kainos sang' handler om ett av disse barna. Den sterke historien kan oppleves på Figurteateret torsdag 10. april.

Snöhvit Deja Vú sendes på turne med Figurteateret i Nordland og Den kulturelle Skolesekken. Det er søndre Helgeland som får besøk av den voksne Snøhvit.

Figurteateret i Nordland oppfordrer figurteaterarbeidere og interesserte å melde seg inn og delta i UNIMA Norge. Oppfordringen går særlig til den yngre generasjon figurteaterkunstnere og interesserte.

Gullsekken, Den kulturelle skolesekkens egen pris skal deles ut under Nystemt 2008 i forbindelse med Festspillene i Bergen 26. mai. To priser skal deles ut: en til beste skole og en til beste produksjon. Nå er nominasjonsprosessen i gang. "Nordland fylkeskommune har valgt å sende inn kandidater til beste produksjon 2008.

Brother produseres i mai på Figurteateret av tyske "wonderfool theater". Enno Podehl har regien på denne sterke historien om brødrene Marius og Luuk.
FiN Scene lanseres under Stamsund Internasjonale Teaterfestival 3. til 7. juni, hvor Figurteatret i Nordland presenterer hele 5 produksjoner, fra Tyskland, USA, England, Nederland og Norge.
Demonology er en spennende blanding av norsk hardcoremetal, Shakespeare og figurteater. Performanceartisten Kate Pendry, fremholdt av Norsk Kulturråd som landets mest seriøse scenekunstner, står for ideen og på scenen.
Mandag 26. mai 2008 la Kulturråd Geir-Ketil Hansen i Nordland fylkeskommune og Hammarøy ordfører Rolf Steffensen ned grunnstenen til Hamsunsentret på Presteid, Hammarøy.