Figurteatrets programslipp 2015

Klikk for stort bildeDuda Paiva with Poshia - foto Sander Heezen.jpg

 

2015 er et aktivt år for Figurteatret. Bare i løpet av vårhalvåret vil hele 6 kompanier besøke Stamsund for å turnere, vise eller produsere nye forestillinger. Forestillinger om japanske menns kjærlighet til kvinnelige silikondukker, om kvinner som utfordrer kjønnsrollemønstre, om vårt lidenskapelige forhold til kinesiske varer, varer produsert av slaver, om desperate klovner, om Snøhvit sett fra dvergenes synspunkt og om kjærligheten til en manisk bror og en syngende hval, er noe av det Figurteatret kan by på i 2015.
 

Klikk for stort bilde Første produksjon ut er MANNEN OG HVALEN med den nederlandske musikeren Etienne Borgers, prodseres av og i samarbeid med Akershus Teater.  Mannen og Hvalen, en lydinstallasjonsforestilling for barn og en samtidig en hyllest til Etiennes avdøde bror, et underfundig musikalsk univers som på Etiennes underholdende vis utforsker sorgen og verdien av gode minner. Premieren er i Stamsund 27. mars. Les mer.

 

Klikk for stort bilde Adam D J Laity

I februar reiser fjorårets festivalsuksess COULROPHOBIA, ut på Nordlandsturne. Bak forestillingen står engelske Pickled Image, som med denne forestillingen har produsert sin fjerde produksjon ved Figurteatret. Coulrophobia handler om to desperate klovner innestengt i en pappkartongverden. En forestilling for alle de som liker britisk klovnehumor. Se turnelisten her.

 

Klikk for stort bilde Knut Bry

I april og mai er Ulrike Quade Productions tilbake i Stamsund. Ulrike har turnert i hele Europa med suksessforestillingene «The Writer», «Radio Exit Live» og «The Painter», som alle er produsert i samarbeid med Figurteatret. Hennes nye produksjon MANIACS tar sitt utgangspunkt i det faktum at flere og flere japanske menn foretrekker å leve sammen med silikondukker, fremfor levende kvinner. Premiere i Stamsund 26. mai. www.ulrikequade.nl

 

Den brasilianske danseren og dukkeføreren Duda Paiva har i 15 år vært en av Europas ledende figurteaterutøvere. Spesielt kjent er han for sine soloforestillinger hvor han kombinerer dans og dukker. I 2012 laget og turnerte han forestillingen Man Beast i samarbeid med Riksteatret. Dudas forestillinger er estetisk vakre og fulle av lun humor. I hele juni skal Duda jobbe på Figurteatret med å utvikle sin nye produksjon BLIND, en forestillingen som betrakter Snøhvit fra Dvergenes synspunkt. Forestillingen delproduseres i Stamsund og har premiere i september under Verdensfestivalen for figurteater i Charleville Mezieres, Frankrike.www.dudapaiva.com

 

Klikk for stort bilde Wakka Wakka

Norsk-amerikanske Wakka Wakka har hatt enorm suksess verden over med de tre forestillingene Fabrik, Baby Universe og Saga, alle forestillinger som er produsert på Figurteatret. Wakka Wakka er nå tilbake i Stamsund for å jobbe fram sin nye forestilling MADE IN CHINA, som på Wakka Wakka svart-humoristiske vis ser på vårt ambivalente forhold til Kina, verdens største vareprodusent og samtidig et land som man har dokumentert bryter grunnleggende menneskeretter. Wakka Wakka bor og arbeider i Stamsund i januar, februar, juli, oktober og november. Premieren er i Stamsund 4. desember. Forestillingen spilles i New York i mars 2016. wakkawakka.org
 

I april har Figurteatret invitert det britiske kompaniet Biri Giri til Stamsund for å forberede det som skal bli produksjonen THE PIONEERS. Produksjonen tar utgangspunkt i en sann fortelling om tre engelske husmødre som i 1950-årene utfordret datidens kjønnsrollemønstre og dro alene ut på en fantastisk ekspedisjon fra England til en Himalayas ubeseirede fjelltopper. 

Klikk for stort bilde Table Manners

I tillegg til dette er Figurteatret i 2015 involvert i to forestillinger som produseres andre steder i verden, men som etter hvert skal vises i Nordland. Den første er DRIFT, en musikkteaterforestilling av skotske Vision Mechanics, som blant annet stod bak Big Man Walking i Lofoten. Drift bygger på en sann historie om en eldre kvinne fra Shetland, som kom ut for en storm og drev i sin båt over Nordsjøen til Norge. Den andre produksjonen heter TABLE MANNERS av nederlandske Rutger Buiter, som tidligere har gjestet Stamsund med The Lunatics. Table Manners er en komiforestilling for alle generasjoner og handler om et levende og uregjerlig restaurantbord som setter gjesten på de mest absurde prøvelser. 

Hele vinteren er Yngvild Aspelis forestilling ASKE på turne i Frankrike. Til høsten reiser mange av Figurteatrets øvrige samproduksjoner ut på turne. I England skal Green Gingers OUTPOST ut.  I Nederland Ulrike Quades MANIACS. Duda Paivas BLIND vises forskjellige steder i Europa og Etienne Borgers reiser på en lengre turne for Akerhus Teater for å nevne noen. Figurteatret samarbeider i tillegg med tre figurteaterfestivaler, i København, Oslo og Bristol, om å promotere forestillinger produsert i Stamsund.

Velkommen til et FiNt år!

Fant du det du lette etter?

Redaktør: Thor-Wiggo Skille | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Hold meg oppdatert - Klikk for stort bilde

 

 

Find us on facebook,finn oss på facebook - Klikk for stort bilde

Hva skjer?

HVA SKJER?
9/12-2018: Made in China
29+30/5-2018: Solace
2/6-2018: Yana & the Yeti
20+22/7-2018: Buried alive with Edgar Allan Poe
28+30/9-2018: Intronauts
17/10-2018: MiNensemblet
7+9/12- 2018 Deja


ON TOUR:
Feb 2018: Made in China
Jun 2018: Yana & the Yeti
Oct 2018: Intronauts
Oct 2018: Chambre Noire

WHO'S AT NVT 2018:
Jan: Plexus Polaire
Jan: Blair Thomas & C.
Feb: Green Ginger
Mar: Plain Sight
Apr-May: ZOU Theatre C.
Jun: Blair Thomas & C.
Aug-Sep: Green Ginger
Oct-Des: The Krumple
Nov: Katma