Vil du jobbe med oss i Stamsund, på Figurteatret, i hjertet av Lofoten?
Stillingen som avdelingsleder er ledig (100%).  Søknadsfrist 24. juni.

 

Katrine Strøms kompani Katma startet i november 2018 produksjon av ny forestilling på Figurteatret.
Ritsj er en interaktiv teaterforestilling rettet mot barnehagebarn. Premiere på Festspillene i Nord-Norge i juni 2019.


Havet og Kjærligheten møtes på sengekanten og brer en dyne av musikk, video og tekst over publikum. Lost and Found Productions produserer sin nye produksjon på Figurteatret.  Se premieren på Festspillene i Nord-Norge i juni 2019.

DÉJÀ er inspirert av den prisvinnende grafiske romanen «Here» av Richard McGuire. Handlingen i «Here» finner sted på ett og samme sted – i en stue i en leilighet - millioner av år bakover i tid og tusener av år inn i fremtiden.

Figurteatret bidrar med tre produksjoner til Stamsund Teaterfestival 2019. Den norsk-franske gruppen The Krumple stiller med premiere på forestillingen DÉJÀ! To nordnorske kompanier spiller sine førpremierer i Stamsund. Katma med førpremiere på sin nye forestilling for barnehagebarn, og Lost and Found Productions med førpremiere på sin hyllest til havet og kjærligheten.

Vi minner om søknadsfrist for høstsesong 2019.Kulturtanken har i halvannet år jobbet for å lage et overordnet fagsystem/portal for DKS.  Dette systemet skal benyttes av alle som innbefatter seg med DKS.

Fagsystemet skal rulles ut fra 01. september d.å.  I første fase er det fylkenes DKS-organisasjoner sin administrasjonsportal og utøverportalen som blir rullet ut.

Kulturtanken har en klar forventning om at kommunene/skolene må ta i bruk fagsystemet.

I september arrangeres ØYEPÅ, den første møteplassen for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken (DKS). Dette skjer under Lofoten International Art Festival (LIAF)
i Svolvær, i samarbeid med Nordnorsk Kunstnersenter.
ØYEPÅ er en møteplass for alle som jobber med visuell kunst i DKS; produsenter, kunstnere formidlere, fagkoordinatorer, lærere og elever. 
DKS Nordland er medarrangør, bidragsyter og har vært med på å utvikle møteplassen. 

Vi i Den kulturelle skolesekken i Nordland (DKS) er stolte av at i dag kan vi presentere programmet for neste skoleår (2019-20).

I år er det 500 år siden den første norske boka ble utgitt.  Dette markeres over hele landet som BOKÅRET 2019.
DKS Nordland, i samarbeid med grunnskolene i Nordland blir med og markerer bokåret. Dette skjer gjennom 
TEGN EN BOK 1. OKTOBER 2019

Alle 6.trinnselever i Nordland inviteres med til å lage en tegning/bilde av en favorittbok, eller ei bok av din favorittforfatter
 

Fant du det du lette etter?