ulven

Sceneinstruktøren i Ytre Helgeland, Kari R. Nilsen, har regi på denne forestillinga som også inngår som èn av våre forestillinger som vi markerer ekstra i forbindelse med vårt 30-års jubileum.

Yana and the Yeti - Pickled Image - Photo Adam DJ Laity (5) LOW.jpg

Forestillingen Yana og Yetien kommer fra turne i England til Vinterlysfestivalen i Mo i Rana, Hamsunsenteret på Oppeid og Kulturfabrikken på Sortland. Takket være den Kulturelle Skolesekken i Nordland får i tillegg skolebarn i Vesterålskommunene også besøk av Yana og «den avskyelige snømannen».

4O0A7348.jpeg

Se den kritikerroste publikumssuksessen MØRKEMODIG på Stormen i Bodø og på Vinterlysfestivalen i Mo i Rana. Figurteatret og Skolesekken i Nordland sørger også for at skolebarn i Vefsn og Hemnes kommune får sett denne magiske, eventyrlige og poetiske familieforestillingen.

Per formans delight med slagverker Thomas Sanberg.jpg

«Kulturtanken» har i år lagt rapporteringa etter samme lest som i fjor, med noen endringer og justeringer.

 

001

Vi minner om søknadsfrist for vårsesong 2019.

Skjermbilde

 

"Ungt arrangørteam" ble etablert høsten 2016 for å styrke arbeidet rundt UKM fylkesmønstring.
Teamet består av ungdom fra hele Nordland som skal jobbe med ulike tekniske arrangøroppgaver rundt UKM-fylkesmønstring i Nordland.  I tillegg brukes teamet til å være ideutviklere/medvirkende på ulike utviklingsoppgaver.

Berg og båre

Denne høsten har DKS Nordland hatt en workshop på turne som heter "Berg og båre".
Tema for workshopen har vært hvilke skapninger skjuler seg i bølgene?

Hvem er Marmælen, Draugen og Hafgufa, og hva gjør du hvis du møter dem? En hel mytologi som for et par generasjoner siden var en selvfølgelig del av hverdagen langs hele norskekysten, er i ferd med å lide en stille død.

HERE book page - Richard McGuire 1

DÉJÀ er inspirert av den prisvinnende grafiske romanen «Here» av Richard McGuire. Handlingen i «Here» finner sted på ett og samme sted – i en stue i en leilighet - millioner av år bakover i tid og tusener av år inn i fremtiden.


Tonje Unstad - Foto Jana Julian

Tradisjon tro inviteres det til Adventsfest i Stamsund. I år med familievennlige arrangement på dagtid som juleverksted og konsertforestilling, samt utstilling og premiere på ettermiddag og kveld. Alt dette skjer i Stamsund på lørdag 1. desember.
Velkommen til Stamsund.

Fant du det du lette etter?