Det er 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket.  "Bokåret 2019" er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne som går gjennom hele 2019. 

Over 1100 tegninger fra 77 ulike skoler i Nordland kom inn til DKS Nordlands markering av Bokåret 2019, og "Tegn en bok", som var 1. oktober..  Det utgjør ca halvparten av Nordlands skoler som har 6. trinns-elever.

De aller fleste postnumre i Nordland begynner med tallet åtte. Det er symbolikken bak navnet vårt. Scene 8 er hele Nordlands kulturinstitusjon. Året rundt står vi på for å gi små og store i vårt fantastiske fylke store kulturopplevelser. Vi har gjort landsdelsmusikernes slagord til vårt: Vi skaper store opplevelser på små steder.

 

 

 

 

 

 

 

Katrine Strøms kompani Katma startet i november 2018 produksjon av ny forestilling på Figurteatret.
Ritsj er en interaktiv teaterforestilling rettet mot barnehagebarn. Premiere på Festspillene i Nord-Norge i juni 2019.


Havet og Kjærligheten møtes på sengekanten og brer en dyne av musikk, video og tekst over publikum. Lost and Found Productions produserer sin nye produksjon på Figurteatret.  Se premieren på Festspillene i Nord-Norge i juni 2019.

DÉJÀ er inspirert av den prisvinnende grafiske romanen «Here» av Richard McGuire. Handlingen i «Here» finner sted på ett og samme sted – i en stue i en leilighet - millioner av år bakover i tid og tusener av år inn i fremtiden.

Figurteatret bidrar med tre produksjoner til Stamsund Teaterfestival 2019. Den norsk-franske gruppen The Krumple stiller med premiere på forestillingen DÉJÀ! To nordnorske kompanier spiller sine førpremierer i Stamsund. Katma med førpremiere på sin nye forestilling for barnehagebarn, og Lost and Found Productions med førpremiere på sin hyllest til havet og kjærligheten.