3 produksjoner fra Scene 8 til "Marked for musikk"

Klikk for stort bilde Marked for Musikk er Norges største visningsarena for konserter rettet mot barn og unge. I løpet av tre effektive dager kan arrangører fra kulturhus, festivaler, biblioteker og Den kulturelle skolesekken se, evaluere og finne konserter tilpasset sine unge publikummere.

I år har hele tre produksjoner hvor Scene 8 har hatt en viktig samproduksjonsrolle fått plass på programmet.

Norges viktigste visningsarena
Alle som produserer kunst- og kulturproduksjoner innen musikk ønsker å få vist sine forestillinger på Marked for musikk.  Alle produsenter som kjøper opp forestillinger rettet mot barn og unge møtes der hvert år i oktober.

- At vi får tre produksjoner inn på dette programmet viser at produksjonsmiljøet i Scene 8 holder høy kvalitet både mht det rent kunstneriske og når det gjelder produksjon og formidling, sier leder for Scene 8 Nina Badendyck.

- Våre gjennomgående strategier om å være relevante for målgruppen, skape engasjement og at vi skal spille på lag med det frie feltet gjennom samproduksjon gir et markant avtrykk, sier hun videre.

Vi ser gjennom denne satsningen at langsiktig jobbing gir resultater, og ikke minst er dette gledelig fram mot kulturhovedstadsåret i Bodø i 2024, hvor produksjonsmiljøet viser at vi kan levere kvalitet.

 

Hunnbjørnen
Musikk i Nordland som er en av varemerkene i Scene 8, har i produsert forestillingen IESTEV – Hunnbjørnen.  Det er musikk skrevet og fremført av den svenske Maxida Märak som blir vist i denne forestillingen, hvor også MiN-ensemblet har en fremtredende rolle.  Maxidas tekster handler om kulturforskjeller, menneskerettigheter, ytringsfrihet og hvordan tørre å stå opp for seg selv i vanskelige situasjoner.  IESTEV er et resultat av at Den kulturelle skolesekken i Nordland og MiN-ensemblet har hatt et fokus på å få fram gode kunst-produksjoner med samisk innhold, sier Nina Badendyck.

Oftania
Aleksander Kostopoulos har gjennom en samproduksjon med Den kulturelle skolesekken i Nordland tatt sitt siste album over i en kunstinstallasjons-setting. I Oftania kombineres film, tekstiler og lys med musikk, og publikum beveger seg fritt rundt en kube i senter av rommet. Dette gjør at man kan oppdage og komme helt nær ulike visuelle og hørbare elementer.
I Oftania er det en tydelig bro mellom kunstutrykkene musikk og visuell kunst, som forenes i denne kunstinstallasjonskonsert,

Lydspor

Musikerne Are Rosseland, Peder Simonsen og Marius Gjersø spiller jazz og har trente ører. De legger nemlig merke til toner og rytmer overalt og prøver å sette dem sammen til LYDSPOR ved å bruke instrumenter og datateknologi. Det morsomste de vet er å skape musikk som ingen har hørt før. Sett deg godt til rette, lytt og kjenn etter, hva er det du hører?
Slik presenteres produksjonen Lydspor for det unge publikummet som mottar denne produksjonen på turne i Den kulturelle skolesekken i Nordland.
 

Kvalitet

Lydspor, sammen med Iestev, og Oftania vises som sagt på Marked for musikk, som avholdes i Larvik 20.-22. oktober.  Alle produksjoner som vises der går gjennom en kvalitetsvurdering, og anses dermed som forestillinger som holder høy kvalitet rettet mot målgruppen barn og unge.  Vi i Scene 8 er dermed stolte av å ha fått så mange produksjoner med på programmet i år, avslutter Nina Badendyck.
Alle produksjoner er for øvrig på turne skoleåret 2020-2021 i DKS Nordland.