Barokkmusikk i skjønn forerning

Klikk for stort bilde 

Johann S. Bach og Georg Fr. Händel står på programmet når Hærens musikkorps, Brøstadbotn barokkband og Musikk i Nordland inviterer til konsert. Ensemblet spiller under ledelse av Musikk i Nordlands fiolinist, Tor Johan Bøen.

Bach var en produktiv komponist og mange av hans verk ble kjent selv for de som ikke hører så mye på klassisk musikk. Andre sats i hans orkestersuite nr 3,»Air», er kanskje et av hans mest spilte verk. Suiten finnes i to versjoner, en med kun strykere og en versjon med blåsere og pauker som forsterker strykerne. Sistnevnte versjon sies det ble brukt til å spille utendørs og det er denne versjonen dere får høre.

Händels Water Music var også utendørsmusikk, stykket ble skrevet til ære for kong Georg I. Suiten ble fremført ved en fest på en båtferd på Themsen sommeren 1717. Historien forteller at kongen ble så fornøyd med å høre stykket, at han krevde at orkestret (som satt og spilte på en annen båt) skulle spille det om og om igjen under hele båtturen!

Ensemblet spiller på instrumenter som var typiske for barokken. Strykere spiller blant annet på tarmstrenger, noe som gir en mykere klang enn moderne strenger. Andre instrumenter som barokktrompet, naturhorn og barokkobo er det ikke så ofte vi hører på konsert her oppe i nord.

 

Program:

Handel: Water Music suite nr. 3 (HWV 350) 

Bach: Orkestersuite i nr.3 i D-dur (BWV1068) 

Handel: Water Music suite nr. 2 (HWV 349) 

 

Tid og sted:

Fredag 6.nov kl 19:00 Myre kirke - Kjøp billetter her

Lørdag 7. nov kl 14:00 Sortland kirke - Kjøp billetter her

Søndag 8. nov kl 17:00 Harstad kirke - Kjøp billetter her

 

Priser: kr 150,- via forhåndssalg, kr 200,- via Vipps ved inngangen til kirkene.

 

Velkommen til konsert!