"Berg og båre" høster lovord

Klikk for stort bilde

Denne høsten har DKS Nordland hatt en workshop på turne som heter "Berg og båre".
Tema for workshopen har vært hvilke skapninger skjuler seg i bølgene?

Hvem er Marmælen, Draugen og Hafgufa, og hva gjør du hvis du møter dem? En hel mytologi som for et par generasjoner siden var en selvfølgelig del av hverdagen langs hele norskekysten, er i ferd med å lide en stille død.

Sammen med elever og lærere langs kysten har kunstnerne drevet et gjennopplivingsprosjekt av vår marine mytologi. Ut i skolenhar de tatt med seg Havhuldrefolket og de andre skikkelsene som ikke lenger er synlige for oss. De fortalte alt vi vet om alle dem som vi før kunne se, men som ingen har sett på mange år. Sammen med elevene startet de å fortsette fortellingene. Er havskapningene virkelig blitt borte? Hvor gjemmer de seg? Hvordan forholder de seg til dagens mennesker, og dagens utfordringer?

Og ikke minst hadde de lyst til å finne ut hvordan de ser ut. Gjennom billedkunst, figurer og teater vekket de til live hamskiftere og levende døde. Og for alt du vet finnes det ei usynlig øy ute i havet rett ved der du bor!

Berg og Båre er et større samarbeidsprosjekt mellom DKS Nordland, sceneinstruktørordningen i Nordland v/ Maja Zakariassen og billedkunstner Kamilla Sajetz Mathisen. Prosjektets mål er å løfte fram, bevare og aktualisere den nordnorske mytologien, eller kystmytologien. Denne turneen og verkstedet er prosjektets pilot.

Berg og båre har høstet lovord etter sin turne og DKS Nordland fortsetter videre med Berg og båre.

Tilbakemeldinger:

Et meget velfungerende og inspirerende verksted, som involverer elevene i stor grad! Elevene deltok aktivt, fikk bruke fantasien og sin kreativitet med å produsere figurer. De ble deltakere i stedet for bare mottakere av kultur :)

To engasjerte damer som fikk elevene med og inspirerte både lærere og elever på en fantastisk måte. Elevenes kommentarer: veldig artig, lærte skyggeteater og fikk møte Agnes, artig å tegne og lage figurer, artig å møte Agnes, lærte nye artige ting, artig fordi jeg lærte mye om sjødyrene, møtte Agnes og fikk lage skyggeteater, gøy å lage skyggeteater punktum finale, artig fordi vi fikk gjøre mye selv, arig å lage skyggeteater, artig å lage skyggeteater, likte å lage skyggeteater, artig, fint å møte Agnes, artig å ta på den blekkspruten, en veldig bra dag og artig å møte Agnes som var en blekksprut laget av svamp, bra å kunne bruke fantasien

 

[LES MER OG SE LÆRERVEILEDNINGEN]

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

Bildet:  Agnes har fulgt med på turneen