Moby Dick - premiere på Nordland Teater 9. oktober!

Prøvene for Moby Dick, en forestilling av Yngvild Aspeli/Plexus Polaire, er i gang ved Nordland teater. Premieren i Mo i Rana er 9. oktober.

Klikk for stort bilde  

Om forestillingen:

Få har skildret kampen mellom menneske og natur som Herman Melville gjør i Moby Dick – den eldgamle, hvite hvalen som leder kaptein Akab og hans besetning mot undergangen og sitt eget indre mørke. I denne forestillingen er Melvilles klassiker tolket av regissør Yngvild Aspeli og den franske teatergruppen Plexus Polaire i samarbeid med Nordland Teater og Figurteatret i Nordland – og det gjøres med syv utøvere, femti figurer, videoprojeksjoner, orkester og en hval i ekte størrelse.

Moby Dick er fortellingen om en hvalfangstekspedisjon, men samtidig en fortelling om besettelse og om livets uutforskede mysterier.

Et samarbeid mellom Nordland Teater, Plexus Polaire og Figurteatret i Nordland m.fl.


Premiere og visninger i Mo i Rana 9-14. oktober 2020
Fransk premiere på Festival d’Avignon 27.-31. oktober 2020

Figurteatret og Nordland Teater
Plexus Polaire har tidligere samprodusert suksessforestillingene Aske og Chambre Noire i Stamsund ved Figurteatret. Det er første gang Nordland Teater og Figurteatret i Nordland samarbeider om en produksjon. Det samarbeidet kommer godt med når Moby Dick skal loses i havn med hele syv skuespillere, femti dukker, intrikate videoprojeksjoner, et «druknet» orkester og en gigantisk hval.

 

Moby Dick

Av: Herman Melville, dramatisert av Yngvild Aspeli
Medvirkende: Andreu Martinez Costa (ES), Maja Kunsic (SL), Aitor Sanz Juanes (ES/FR), Sarah Lascar (FR), Viktor Lukawski (PL/CA), Alice Chené (FR) samt Pierre Deverine (FR)/Rune Løding (NO) som deler på rollen som Ishmael.
Regi: Yngvild Aspeli (NO/FR)
Musikk/komposisjoner: Guro Skumsnes Moe og Ane Marthe Sørlien Holen (NO)
Kostymer: Benjamin Moreau (FR)
Dramaturg: Pauline Thimonnier (FR)
Scenografi: Elisabeth Holager Lund (NO/DK)
Lysdesign: Xavier Lescat og Vincent Loubière (FR)
Lyd: Raphael Barani
Produsent: Claire Costa
Video: David Lejard-Ruffet (FR)
Regi-assistent: Pierre Tual (FR/BE)
Figurer: Polina Borisova (RU/FR), Sebastien Puech (FR), Manon Dublanc (FR), Elise Nicod (FR), Yngvild Aspeli (NO).