Nytt "Ungt arrangørteam" på plass

Klikk for stort bilde

 

"Ungt arrangørteam" ble etablert høsten 2016 for å styrke arbeidet rundt UKM fylkesmønstring.
Teamet består av ungdom fra hele Nordland som skal jobbe med ulike tekniske arrangøroppgaver rundt UKM-fylkesmønstring i Nordland.  I tillegg brukes teamet til å være ideutviklere/medvirkende på ulike utviklingsoppgaver.

Satsning

Fra høsten 2016 har det vært en bevisst satsning på å på plass et team med ungdommer fra hele Nordland som kan bidra til utvikling og gjennomføring av UKM fylkesmønstringa.
Teamet blir utplukket etter søknad, og alle som plukkes ut får et lite honorar for å bidra til dette.
- Det er totalt 14 stykker som er med i teamet og de har ulike oppgaver i forbindelse med UKM fylkesmønstringa, sier Jim R. Hansen i Ung-kulturavdelinga i Nordland fylkeskommune.
- Alt fra å være bidragsytere til flerkameraproduksjonen, til scenearbeidere, til allment arrangørarbeid, etablering og gjennomføring av ulike biscener og sosiale aktiviteter for alle deltakere på mønstringa.  Viktige roller for å få et arrangement til å flyte godt, sier Hansen.
Før 2016 hadde vi ei Ung Ressursgruppe som ikke hadde fullt så mange arrangøroppgaver og bidro mer på medvirkningssiden.  Dette er ei satsning som gir oss mulighet til å styrke fylkesmønstringa, sier Jim entusiastisk.

Blir delaktig i lokalsamfunnet også

Etter søknadsrunden i høst er nå teamet på plass, og første samling skal være i slutten av november.
Totalt 14 stk fra Sandnessjøen i sør til Tysfjord i nord skal jobbe sammen mot å skape en ny fantastisk fylkesmønstring på Rognan. 
Mange av de som tilhører Ungt arrangørteam, ser vi etter hvert blir sterkt delaktig i større arrangementer i deres egne lokalmiljø.  Dette er en effekt av å bli trodd på i UKM-systemet og få reelle og gode oppgaver, som gir en viktig erfaring og arrangørkompetanse, avslutter Hansen.

Klikk for stort bildeMedlemmer i Ungt arrangørteam 2019 er
Martin Svaleng Pedersen, Øyvind Olsen,Embla Mindrum, Henriette Skarstein, Thomas Solbakk, Jenni Helene Eivik, Fredrik Nordvik, Marte Johnsen, Joakim Nordvik, Henrikke Nymo, Julia Furebotten