RAGNAROK på Figurteatret 29/11 og 1/12

Klikk for stort bilde Ragnarok, kjent som verdens undergang i den norrøne mytologien, er kanskje heller verdens gjenfødelse. Det skotske teaterkompaniet «Tortiose in a Nutshell» har overført myten om Ragnarok til vår samtid.

Verdens konflikter, global oppvarming, overbefolkning og flyktningekatastrofer er alle bakteppe i denne fortellingen om en ung jente og hennes bror som må kjempe seg frem gjennom en verden som er i ferd med å gå i stykker. Det hele fortelles ved hjelp av blant annet miniatyrfigurer, live video og musikk, språket er en miks av norsk, engelsk, ordløst/jibberish.

"En gylden æra nærmer seg slutten. Vinteren har vart tre lange år. Solen henger urørlig og tungt, lavt på himmelen, og slektskapenes bånd svikter.

Verden slår sprekker."
 

Fredag  29. november kl 20:00 (preview)
Søndag 1. desember kl 20:00 (preview)

 

På Figurteatret i Nordland
J M J vei 23, Stamsund
Fri entre.
Plassreservasjon: billett.figurteatret@nfk.no

 

Tortiose in a Nutshell

Siden opprettelsen i 2010 har Tortoise in a Nutshell blitt tildelt en rekke prestisjefylte priser. Mottatt ros fra publikum og kritikere verden over og trollbundet publikum over hele kloden. Tortoise in a Nutshell har mottatt prisene Scotsman Fringe First, Ideas Tap Edinburgh Award og fire Kotorski Theatre Festival Awards. Produksjonene deres er nominert til to Total Theatre Awards, to Arches Brick Awards, A Scottish Arts Club-prisen, og de var det første britiske teaterkompaniet som noensinne ble nominert til Grünschnäbel-prisen for unge selskaper på Figura Theaterfestival i Baden, Sveits. Forestillingen Feral fikk den ettertraktede «Critics Pick» i omtalen fra The New York Times.

Ragnarok presenteres av Tortiose in a Nutshell og co-produseres av Figurteatret I Nordland og i samarbeid med MacRobert Arts Center.

European Preview:
Figurteatret I Nordland, Stamsund, Norway,
29th November + 1st December 2019

UK Preview: MacRobert Theatre, Stirling, Scotland, 20th January 2020

UK Premiere: Manipulate Visual Theatre Festival, Edinburgh, 7-8th February 2020