Reisebrev fra UKM-festivalen 2019 

Klikk for stort bildeLandsfestivalen ble en stor suksess for ungdommene fra Nordland

 24-28. juni var det klart for årets UKM-festival og den skulle for første gang bli arrangert i Stjørdal, på Kimen kulturhus og Ole Vig videregående skole.  

Nordland hadde med 18 ungdommer fra Bodø, Andøya, Narvik, Brønnøy, Mosjøen. De deltok med kunst, dans, band, solosang, og monolog. I tillegg hadde vi med to arrangører, en fotograf og en på flerkamera.

Det var en spent gjeng som møttes for første gang mandag 24.juni, men det gikk ikke så lang tid før isen var brutt og de var blitt en sammen sveiset gjeng. Vi startet på kvelden med et åpningsshow på Kimen, og sosialt på skolen på kvelden.

Våre deltakere var spredt på flere forestillinger og dermed var vi så heldige og fikk med oss alle forestilingene på Kimen. Det var veldig flotte forestillinger.

Det var lagt opp til at man hadde litt tid til å bli kjent og være sosial under festivalen, med mange koselige kroker på Kimen og på Ole Vig. Det var bestemorkroken på Kimen og bakgården på Ole vig som var dekorert og pyntet.

På formiddagene var det workshops på Ole Vig vgs og på Kimen. Det var masse ulike workshops som ungdommene kunne velge i. F.eks film, slampoesi, kunst, samspill, hip hop, jazz dans og bygging av vrengpedal.

På kveldene var det lagt opp til sosiale arrangement.

Tirsdag var det Camp UKM der fylkene konkurrerete mot hverandre i ulike øvelser. Fotball, støvelkast, kahoot, mal et bilde og sheriff. Dette var et arrangement som skapte mer samhold i fylkesgruppene :-)

Onsdag var det skogsfest med sceneshow, popcorn og farvekrig til avslutting. Dette ble en magisk kveld i skogen. Og så avsluttet de med å se Grease på skolen.

Torsdag var siste dag med fellesprogam og vi skulle avslutte på Kimen med fellesbilde og avslutningshow etter siste forestilling. Dette ble en sistekveld som vi ikke har opplevd maken til før, deltakerene var sammen på tvers av fylker, de samlet seg i ringer og sang. Det var en super flott torsdag med samhold i fokus. Kvelden avsluttet med silent disco på skolen.

Fredag formiddag var det tid for å pakke og dra hjem. Det var en sliten med lykkelig gjeng som vendte snuten nordover etter noen minnerike dager med masse kultur og nye vennskap.