Stjernekampvinner på turné i Nordland

Klikk for stort bilde

Etter ni runder sto 27. oktober sto Ella Marie Hætta Isaken i finalen i NRKs «Stjernekamp». Ella stakk av med seieren, og vant årets utgave av det populære TV-showet. Nå skal hun sammen med bandet sitt «ISÁK» på turné for Den kulturelle skolesekken (DKS) i Nordland. Forestillingen skal vises for elever i Ofoten, og er en samproduksjon mellom bandet og Nordland fylkeskommune.

Stolt vinner
– Det er et så fint øyeblikk i mitt liv. Det her kommer jeg aldri til å glemme, sa Isaksen til NRK rett etter at seieren var dratt i havn.
Isaksen forteller at hun er stolt av der hun kommer fra, og er stolt over å være samisk.
Isaksen har tidligere deltatt i konkurranser og i 2016 vant hun «Sami Grand Prix» med låten «Louddaearru»

«ISÁK»
ISÁK er hjertebarnet til Sámi Grand Prix vinner og Stjernekampdeltaker, Ella Marie Hætta Isaksen. Sammen med produsent Daniel Eriksen og trommis Aleksander Kostopoulos utgjør trioen en spennende fusjon av joik, urbane synther, og et tekstunivers som lekent kombinerer engelsk og samisk.
ISÁK har lenge vært en snakkis i den samiske musikkverdenen, kjent for sine energiske liveopptredener og enorme tilstedeværelse.

ISÁK er blitt beskrevet som «det heteste navnet i Sápmi», og ble nylig kåret som vinner av «NRK Urbi» av en fagjury bestående av blant andre musikksjef i NRK P3 Mats Borch Bugge og Eirik Havelin fra Urørt. Bandet vant også «Årets nykommer» under Sámi Music Awards 2018.


Turné i Nordland
Nå skal de altså i samarbeid med DKS Nordland produsere en forestilling som skal på turné for det unge publikummet. Produsent i DKS Nordland Steinar Pleim Johansen sier at DKS Nordland over en tid fulgt med utviklingen av bandet og er stolte av at DKS Nordland har fått til en samproduksjon som har et samisk nedslagsfelt, men også har så sterk relevans i samtiden.
 

Fylkesråd for Kultur, miljø og folkehelse i Nordland Fylkeskommune, Aase Refsnes er også stolt over at DKS Nordland har engasjert utøverne, og sier videre at en samisk satsning innenfor DKS er noe som er nedfelt i Nordland fylkeskommunes kulturstrategi, og er et gjennomgående perspektiv i all fylkeskommunal virksomhet.
-Profilerte utøvere skal også ha en plass i DKS Nordland, og å få så profilerte som Ella Marie kan vi vel knapt få, sier Refsnes stolt.

26. november starter ISÁK sin turné i Ofoten, hvor de skal spille for 872 ungdomsskoleelever i kommunene Narvik, Tysfjord, Evenes og Tjeldsund.

 

[SE TURNEPLANEN]