Stor suksess for "Tegn en bok" - DKS Nordlands markering av "Bokåret 2019"

Klikk for stort bilde Det er 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket.  "Bokåret 2019" er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne som går gjennom hele 2019. 

Over 1100 tegninger fra 77 ulike skoler i Nordland kom inn til DKS Nordlands markering av Bokåret 2019, og "Tegn en bok", som var 1. oktober..  Det utgjør ca halvparten av Nordlands skoler som har 6. trinns-elever.

Alle 6.trinnselever i Nordland ble altså invitert med på å lage en tegning/bilde av en favorittbok, eller ei bok av  favorittforfatteren. Tegningen kunne være en beskrivelse av en hendelse i boka, eller en oversikt over hva boka handler om.  Vi sa ikke nei takk til fargerike tegniner av alle typer, fargeblyanter, tusj eller andre måter å bringe bilder på papiret. En tegning framført som tegneserie av bokas innhold på arket gikk også an.

Om galleriet nedenfor.
Skolene ble oppfordret til å få tegnet "liggende A4-ark-tegninger".
De skolene som har mange stående bilder vises ikke umiddelbart på nettsiden.  Det er også mye data, så det vil ta litt tid før alle bilder er lastet inn.  Hver skole er lagt inn i egen bildekarusell slik at du kan bla mellom bildene.  Hvert enkelt bilde kan også trykkes på for å blåse opp størrelsen.

Vi takker alle skolene for engasjementet og mandag 14. oktober blir det trekning av premier i forbindelse med konkurransen som fulgte dette prosjektet.