Tegn en bok - en annerledes DKS-produksjon

Klikk for stort bildeI år er det 500 år siden den første norske boka ble utgitt.  Dette markeres over hele landet som BOKÅRET 2019.
DKS Nordland, i samarbeid med grunnskolene i Nordland blir med og markerer bokåret. Dette skjer gjennom 
TEGN EN BOK 1. OKTOBER 2019

Alle 6.trinnselever i Nordland inviteres med til å lage en tegning/bilde av en favorittbok, eller ei bok av din favorittforfatter
 

Tegningen kan være en beskrivelse av en hendelse i boka, eller en oversikt over hva boka handler om. 
Vi sier ikke nei takk til fargerike tegninger av alle typer, fargeblyanter, tusj eller andre måter å bringe bilder på papiret.
En tegning framført som tegneserie av bokas innhold på arket går også an.

Det er noen krav:  alle tegninger skal ned på et A4-ark.
Nederst til venstre skal navn på elev føres inn, og øverst til høyre skal navn på forfatter eller bok føres inn.
 

Aktiviteten skjer 1. oktober i løpet av skoledagen og styres av lærer(e) for klassen.

Lærerstyrt opplegg

1) I løpet av 1. oktober tegner elevene en favorittbok eller ei bok av en favorittforfatter
2) Alle tegninger skal være merket med "Bokas navn" øverst til høyre, og navn, alder på elev og navn på skole nederst til venstre
3) Lærer skanner alle tegninger og sender disse datafilene over til DKS Nordland Nærmere beskrivelse finner du på https://www.dksnordland.no og søk etter TEGN EN BOK. Frist: 4. oktober.
4) Lag gjerne en utstilling av alle bildene og være med å marker Bokåret 2019 på din skole.

Klikk for stort bildeVi trekker tre vinnere som får et besøk av en bokillustratør til sin klasse/skole.  I tillegg kan klassen vinne kr 3.000,- til klassekassen.Alle tegninger vil bli stilt ut som nettutstilling på http://www.scene8.no  fra 14.oktober

Vi oppfordrer også skolen til å stille ut bildene enten på skolebiblioteket eller kontakte sitt lokale folkebibliotek for å lage utstillinga der. 

Gjennom dette opplegget feirer vi bokåret i Norge og håper på flotte utstillinger på våre flotte biblioteker rundt i Nordland.

Nasjonalbiblioteket har utarbeidet en plakatutstilling om bokhistorie for bibliotek. Vi oppfordrer skoler til å ta kontakt med sitt folkebibliotek for å høre om dette er noe som kommer til din kommune.