To nye musikk samproduksjoner i DKS denne våren

Klikk for stort bildePeder Simonsen er en av utøverne som presenterer jazzproduksjonen "Lydspor" for elever i Nordland våren 2020 Knut Sørhusbakken (Kulturtanken)   

DKS Nordland har denne våren to nye produksjoner på programmet hvor vi også er samprodusenter på selve produksjonen.

Aleksander Kostopolous sin produksjon "Oftania - Wake Up" og "Lydspor" sammen med en trio av jazzmusikere som består av Are Rosseland, Marius Gjersø og Peder Simonsen.

I «Oftania - Wake up» inviterer Aleksander Kostopoulos til kunstinstallasjons-konsert.

Film, tekstiler, lys tas i bruk i kombinasjon med musikken for at publikum får ta del i en forent, men sammensatt sansemessig opplevelse. Publikum vil kunne bevege seg fritt rundt en «kube» i senter av rommet. Dette gjør at en vil kunne oppdage ulike visuelle og hørbare elementer avhengig av hvor en velger å stå og gå. 

LYDSPOR er resultatet av musikernes ønske om å vise hvordan de blir inspirert til å skape jazz, at musikk er overalt og at det er uante måter å sette sammen lyder til musikk. Slik kan de insirere andre til å skape musikk. 

Jazz er for mange barn en ukjent sjanger. Ved å fokusere på opplevelsen og lytting vil vi løfte kunstmøtet sammen med sterke animasjoner i bakgrunnen. Vi ønsker å også å kommenterer dagens samfunn med skjermbasert dialog.  Vi vet at høye forventninger påvirker elevenes kunstmøter og med forberedelser og etterarbeid ønsker vi å forlenge og maksimere elevenes opplevelse.

Begge produksjonene er DKS Nordland inne som samprodusenter og Steinar Pleim Johansen har vært produsent for Oftania og Mette Jordahl-Broback har vært produsent for Lydspor.

 

Klikk for stort bildeAleksander Kostopolous presenterer en forestilling for DKS våren 2020 Thomas Wang