UKM Nordland legges nok en gang til Rognan

Klikk for stort bilde

UKM Nordland ble for første gang arrangert et annet sted enn i Bodø i 2018, og Saltdal kommune var vertskap. Nå legges også UKM Nordland 2019 til Rognan!

Samarbeidsprosjekt

Nordland fylkeskommune var svært fornøyd med gjennomføringen av UKM Nordland 2018 i Saltdal, og de mente at de rammene ungdommene fikk i Saltdal var ideelle for en ungdomsfestival. Etter en tilbakemelding fra ungdommene som deltok høstet arrangementet lovord. Med bakgrunn i dette fikk Saltdal kommune på ny en forespørsel fra Nordland fylkeskommune i høst, om kommunen kunne tenke seg å være arrangementsansvarlig for UKM Nordland i 2019 også. Saken var oppe til politisk behandling i formannskapet torsdag 11. oktober, og vedtaket er at Saltdal kommune takker ja til forespørselen.Klikk for stort bilde

Kompakt festival

Ansvarlig for UKM i Nordland fylkeskommune, Kathrine Schjem, og arrangementsansvarlig i Saltdal kommune, Camilla Olsen, er svært glade for at nyheten nå er kommet ut, og at formannskapet vedtok at kommunen takker ja. «Vi i Saltdal kommune er jo veldig glade for å bli forespurt om å være arrangører for UKM Nordland i 2019. Tilbakemeldingene fra mange av deltakerne og reiselederne som var hos oss i år, var at de håpet å få komme tilbake til Saltdal ved en senere anledning. Da var det jo ekstra hyggelig å få forespørsel om å være vertskap allerede i 2019 igjen» forteller arrangementsansvarlig i Saltdal kommune, Camilla Olsen.

-Vi var veldig fornøyd med å arrangere UKM i Saltdal, vi fikk til en kompakt og flott fylkesfestival. Ungdommene fikk ta eierskap i hele arrangementet og lokalet. Slipen scene egner seg godt til dette arrangementet, og ungdommene fikk lov til å ta i bruk hele lokalet. Det var ungdommene som ba oss om å jobbe videre med å få til å arrangere UKM i Saltdal i 2019. Og med politisk støtte i fylkeskommunen  og i kommunen blir det UKM 2019 på Rognan, sier Kathrine Schjem.

En gavepakke til Saltdal

Camilla Olsen i Saltdal kommune forteller at det er blir enklere når man skal gjennomføre et slikt arrangement for andre gang. «Vi se at vi brukte tid på å løse ulike problemstillinger i forbindelse med planleggingen av UKM Nordland 2018, og dette kommer vi jo til å dra nytte av når vi skal gjøre dette for andre gang. Vi har erfaringen med oss i bagasjen,» forteller Olsen.

«Vi planlegger å videreutvikle konseptet ytterligere, og sørge for å dra med flere lokale ungdommer inn i planlegging og gjennomføring av prosjektet». Olsen sier at et av høydepunktene med UKM Nordland 2018 for henne var å se at mange lokale ungdommer ble involvert, og som vokste på oppgavene de fikk tildelt. For Saltdal kommune er det en gavepakke å få være arrangører av en så stor ungdomsfestival. Våre lokale ungdommer får tilbud om å se forestillinger og være med på de sosiale arrangementene, i tillegg til å få en uvurderlig arrangementserfaring.

FAKTABOKS:

  • UKM Nordland 2019 skal avholdes 5.- 7. april i Saltdal, med forestillinger på Slipen Scene, et eget kunstutstillingslokale, og en rekke sosiale arrangementer og minikonserter rundt om i sentrum denne helgen.
  • ca. 250 tilreisende ungdommer i alderen 13-20 år kommer fra hele fylket.
  • UKM Nordland har fokus på å ha ungdom i alle ledd, noe som vil si at ungdom skal være på scenen, i sekretariatet, som scenearbeidere, backstage, i nettredaksjonen og på flerkameraproduksjon.
  • Saltdal kommune og Nordland fylkeskommune samarbeider om arrangementet. Saltdal kommune er vertskap, og har ansvaret for den lokale tilpasningen av fylkesmønstringen, mens Nordland fylkeskommune fortsatt har det formelle ansvaret. 


Fant du det du lette etter?