UKM Nordland legges nok en gang til Rognan

Klikk for stort bilde

UKM Nordland ble for første gang arrangert et annet sted enn i Bodø i 2018, og Saltdal kommune var vertskap. Nå legges også UKM Nordland 2019 til Rognan!

Samarbeidsprosjekt

Nordland fylkeskommune var svært fornøyd med gjennomføringen av UKM Nordland 2018 i Saltdal, og de mente at de rammene ungdommene fikk i Saltdal var ideelle for en ungdomsfestival. Etter en tilbakemelding fra ungdommene som deltok høstet arrangementet lovord. Med bakgrunn i dette fikk Saltdal kommune på ny en forespørsel fra Nordland fylkeskommune i høst, om kommunen kunne tenke seg å være arrangementsansvarlig for UKM Nordland i 2019 også. Saken var oppe til politisk behandling i formannskapet torsdag 11. oktober, og vedtaket er at Saltdal kommune takker ja til forespørselen.Klikk for stort bilde

Kompakt festival

Ansvarlig for UKM i Nordland fylkeskommune, Kathrine Schjem, og arrangementsansvarlig i Saltdal kommune, Camilla Olsen, er svært glade for at nyheten nå er kommet ut, og at formannskapet vedtok at kommunen takker ja. «Vi i Saltdal kommune er jo veldig glade for å bli forespurt om å være arrangører for UKM Nordland i 2019. Tilbakemeldingene fra mange av deltakerne og reiselederne som var hos oss i år, var at de håpet å få komme tilbake til Saltdal ved en senere anledning. Da var det jo ekstra hyggelig å få forespørsel om å være vertskap allerede i 2019 igjen» forteller arrangementsansvarlig i Saltdal kommune, Camilla Olsen.

-Vi var veldig fornøyd med å arrangere UKM i Saltdal, vi fikk til en kompakt og flott fylkesfestival. Ungdommene fikk ta eierskap i hele arrangementet og lokalet. Slipen scene egner seg godt til dette arrangementet, og ungdommene fikk lov til å ta i bruk hele lokalet. Det var ungdommene som ba oss om å jobbe videre med å få til å arrangere UKM i Saltdal i 2019. Og med politisk støtte i fylkeskommunen  og i kommunen blir det UKM 2019 på Rognan, sier Kathrine Schjem.

En gavepakke til Saltdal

Camilla Olsen i Saltdal kommune forteller at det er blir enklere når man skal gjennomføre et slikt arrangement for andre gang. «Vi se at vi brukte tid på å løse ulike problemstillinger i forbindelse med planleggingen av UKM Nordland 2018, og dette kommer vi jo til å dra nytte av når vi skal gjøre dette for andre gang. Vi har erfaringen med oss i bagasjen,» forteller Olsen.

«Vi planlegger å videreutvikle konseptet ytterligere, og sørge for å dra med flere lokale ungdommer inn i planlegging og gjennomføring av prosjektet». Olsen sier at et av høydepunktene med UKM Nordland 2018 for henne var å se at mange lokale ungdommer ble involvert, og som vokste på oppgavene de fikk tildelt. For Saltdal kommune er det en gavepakke å få være arrangører av en så stor ungdomsfestival. Våre lokale ungdommer får tilbud om å se forestillinger og være med på de sosiale arrangementene, i tillegg til å få en uvurderlig arrangementserfaring.

FAKTABOKS:

  • UKM Nordland 2019 skal avholdes 5.- 7. april i Saltdal, med forestillinger på Slipen Scene, et eget kunstutstillingslokale, og en rekke sosiale arrangementer og minikonserter rundt om i sentrum denne helgen.
  • ca. 250 tilreisende ungdommer i alderen 13-20 år kommer fra hele fylket.
  • UKM Nordland har fokus på å ha ungdom i alle ledd, noe som vil si at ungdom skal være på scenen, i sekretariatet, som scenearbeidere, backstage, i nettredaksjonen og på flerkameraproduksjon.
  • Saltdal kommune og Nordland fylkeskommune samarbeider om arrangementet. Saltdal kommune er vertskap, og har ansvaret for den lokale tilpasningen av fylkesmønstringen, mens Nordland fylkeskommune fortsatt har det formelle ansvaret.